Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-02-2018
>
<
Febrer'18
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4

Convocatoria destacada

Coctels&Net bcn Especial Emprenedores
Coctels&Net bcn Especial Emprenedores
Dimecres 13 Desembre 18:30h - Mobile World Centre
Política : Breus

Organitzacions de dones alerten de la feminització de la pobresa

dilluns 12 de maig de 2014

Organitzacions de dones alerten de la feminització de la pobresa

Les organitzacions de dones de Tenerife qualifiquen de " austericidio " les polítiques vigents en el marc europeu i denuncien que porten " pèrdues de democràcia , de drets , de justícia i equitat , de benestar a les majories , provocant grans sofriments , especialment a les dones " .

Assenyalen , en aquest sentit , que les reformes empreses augmenten la desigualtat en l’ accés a l’ocupació , els índexs d’atur, la precarització de l’ocupació , la bretxa salarial , la feminització de la pobresa , " i , sobretot , la multiplicació i intensificació del treball domèstic i de cura no pagat , per compensar grans les pèrdues de serveis públics i l’atenció a les cures de les persones " .

En aquesta línia , afirmen en una nota que el treball a temps parcial reprodueix i incrementa els estereotips de gènere i continua sent principalment femení - passant de suposar el 30,8% de les ocupacions de dones el 2007 al 32.1 % el 2012 - i involuntari per al 39% dels homes ( al 30 % el 2007 ) , i el 24% d’entre les dones (20 % el 2007 ) .

"Tot això té com a conseqüència que a Espanya el percentatge de dones en risc de pobresa s’hagi elevat des d’un 20,9% el 2007 fins a un 22,4% el 2011 , percentatge que segueix augmentant cada any , en comparació amb un 17 , 6% de les dones en la UE -27 i un 21,1% dels homes " , comenten . A més , assenyalen que el perfil de la persona pobra segueix sent una dona gran o sola amb responsabilitats familiars .

Per això , critiquen que la UE té un " doble llenguatge" ja que la seva estratègia d’igualtat pretén " equiparar " a dones i homes en l’ocupació i les cures però " empeny " amb les seves receptes d’austeritat a la reducció d’ocupació pública, " àmpliament feminitzat " , i pretén augmentar" sense aconseguir-ho " , el privat , molt més masculinitzat . " Empeny activament a les dones a l’atur ", indiquen .

Les organitzacions feministes denuncien també que les polítiques d ’"injusta austeritat" augmenten el risc de violència masclista , que troba el seu "caldo de cultiu " en els estereotips de desigualtat , inferioritat i dependència , " recrescuts per la retallada de les polítiques d’igualtat , i de les de prevenció i atenció a la violència " .

(...)

Font: Europa Press

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: