Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 25-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Violència de Gènere : Breus

Organitzacions de dones veuen oportuna la proposta de Sánchez sobre maltractament

divendres 3 d'octubre de 2014

Organitzacions de dones veuen oportuna la proposta de Sánchez sobre maltractament

La presidenta de la Federació de Dones Progressistes, Yolanda Besteiro, ha qualificat avui de "molt oportuna" i "adequada" la proposta del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, perquè les víctimes de la violència masclista tinguin funerals d’Estat.

En declaracions a Efe, Besteiro ha assenyalat que és una vella reivindicació de les associacions de dones que es reconegui que les dones assassinades per les seves parelles o exparelles són "víctimes del terrorisme masclista, entès com un mal estructural que existeix en la societat" basat en "una certa superioritat dels homes sobre les dones" que s’exerceix en forma de violència.

Per això, tota la societat s’ha d’implicar en la seva eradicació, però també tota la societat és responsable d’aquesta violència, ha considerat Besteiro, que ha incidit que "les víctimes d’aquest terrorisme han de ser reconegudes com a tals i tractades en conseqüència".

La presidenta de la Federació ha considerat "completament intolerable" que "tinguem un president del Govern que mai ha parlat de les víctimes de la violència de gènere ni mai l’hagi condemnat".

Segons la seva opinió, és "imprescindible" que les màximes autoritats de l’Estat s’impliquin en la lluita per l’eradicació "del terrorisme masclista" i que aquest es faci visible.

I una forma de visibilitzar, ha dit, és donar-los "el màxim reconeixement de víctimes" a les dones assassinades, "igual que se’ls reconeix a les víctimes del terrorisme polític".

Per la seva banda, la presidenta de la Federació de Dones Separades i Divorciades, Ana María Pérez del Camp, ha afirmat que la proposta del secretari general del PSOE "mereix l’aplaudiment" d’aquesta organització.

"Un Estat democràtic no pot conviure amb la indiferència d’un Govern que mira a una altra banda en els casos de violència de gènere", ha advertit Pérez del Camp per afegir que la implicació dels governs en la lluita contra "el terrorisme de gènere té de ser total, absoluta i contundent com ho va ser amb el terrorisme d’ETA ".

Segons la seva opinió, l’assumpte més greu que en aquest moment té l’Executiu és "que li estan matant dia rere dia als ciutadans als quals diu que representa" i en el funeral després "no apareix".

"No es fa un funeral per aquestes dones, no les posa a primera fila, no les concedeix el títol de víctimes", ha lamentat la presidenta de la Federació de Dones Separades i Divorciades.

Així, ha demanat que quan una dona mori a les mans de la seva parella o exparella se celebri un funeral "laic i d’Estat" perquè el Govern demostri "que no està d’acord amb una societat que permet decidir quan, com i de quina manera acaba la vida de les seves dones i també la dels seus fills ".

Per a la presidenta de la Fundació Dones, Marisa Soleto, aquest gest és important des del punt de vista de la consideració social de la violència de gènere, però ha subratllat que "molt més important és tenir els recursos adequats per atendre les necessitats de les víctimes i les seves famílies en el seu procés de recuperació ".

En declaracions a Efe, Soleto ha recordat que les organitzacions de dones han reclamat sempre que hi hagi condemnes "contundents, específiques i visibles" dels assassinats de dones, així com que s’acompanyi "d’una manera particular" a les víctimes i les seves famílies.

"Estem demanant que els agents polítics entenguin que l’acompanyament a les víctimes i la reparació del dany formen part de les obligacions principals de les institucions públiques en general", ha subratllat.

En aquest sentit, ha assenyalat que en determinats casos la ministra de Sanitat, Ana Mato, o la presidenta de l’Observatori contra la Violència Domèstica del CGPJ, Ángeles Carmona, "haurien visualitzar de manera més especifica l’acompanyament a les víctimes" i, sempre "respectant la voluntat de les famílies ", enviar" un missatge contundent a la societat ".

"És una mesura que forma part de la reparació del dany sense oblidar que el més important per a les víctimes és que hi hagi recursos suficients per a la seva bona atenció", ha assenyalat Soleto.

Veure en línia : La Vanguardia

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: