Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 27-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Mercat laboral : Breus

Oxfam: la bretxa salarial de gènere trigarà a desaparèixer més de 75 anys

dimarts 15 de juliol de 2014

Oxfam: la bretxa salarial de gènere trigarà a desaparèixer més de 75 anys

Oxfam (Oxfam Intermón a Espanya) ha assegurat que la reducció de la bretxa salarial de gènere disminueix "molt lentament" i podria trigar més de 75 anys a desaparèixer, pel que ha instat els líders del G-20 a abordar aquest assumpte en la seva pròxima cimera anual ia adoptar les mesures necessàries.

L’ONG, en un informe que ha fet públic aquest dilluns, ha advertit que els objectius de creixement del G20 no podran materialitzar-se a menys que s’apliquin polítiques que intentin acabar amb la discriminació i l’exclusió econòmica de les dones en aquests països.

Els números de la discriminació

La directora executiva d’Oxfam, Winnie Byanyima, ha subratllat que aquesta bretxa entre homes i dones "reflecteix una forma de desigualtat bàsica i arrelada que afecta els països del G20 malgrat els èxits indiscutibles assolits en altres àrees". Ha afegit que si la taxa d’ocupació remunerat de les dones fos igual a la dels homes, el PIB dels Estats Units incrementaria un 9%, el de l’Eurozona un 13% i el del Japó un 16%.

Byanyima ha apuntat que tant en els països que pertanyen al G-20 com en els que no, les dones cobren menys que els homes, tenen més presència en les ocupacions a temps parcial, són objecte de discriminació en el si de la llar i s’ocupen de la major part del treball no remunerat.

L’ONG ha considerat que depenent del context de cada país, el reconeixement i valoració de treballs no remunerats, com la cura de nens o les tasques domèstiques, "suposaria entre un 20% i 60% addicional de PIB als països del G20 ".

Per la seva banda, el director general d’Oxfam Intermón, José María Vela, ha explicat que el desenvolupament i creixement econòmic només suposaran una diferència positiva en les persones si els homes i les dones tenen igualtat d’oportunitats de beneficiar-se’n.

avenços insuficients

A la Cimera de Los Cabos (Mèxic), celebrada el 2012, els líders de G20 es van comprometre a eliminar els obstacles que impedeixen la plena participació social i econòmica de les dones. No obstant això, Oxfam ha assenyalat que s’ha avançat "poc" en aquesta direcció i que l’agenda per a la pròxima cimera de Austràlia a finals d’aquest any "no recull compromisos concrets sobre gènere", pel que ha demandat abordar l’assumpte.

Entre les recomanacions de l’informe d’Oxfam al G20 es troben impulsar polítiques d’ocupació per generar llocs de treball dignes per a les dones i eliminar les diferències salarials; posar fi a la discriminació de gènere en el lloc de treball; i fomentar polítiques favorables a la conciliació familiar, com l’ampliació dels drets per baixa parental.

A més, l’organització ha apostat per la millora de l’accés als serveis d’atenció a menors i persones grans i una major protecció a la seguretat social, així com per fomentar el finançament dels serveis públics per reduir el treball no remunerat de les dones.

Veure en línia : El Periodico

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: