Webs Locals

Agenda de Rubí [+]

Avui és: 21-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Web local Rubí

Papallones i postals contra la violència de gènere

dimecres 29 d'octubre de 2014

Papallones i postals contra la violència de gènere

Rubí tornarà a commemorar el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. El servei de Joventut i Dona de l’Ajuntament de Rubí ha preparat tot un seguit d’activitats que s’iniciaran el 30 d’octubre i que s’allargaran durant tot el mes de novembre. El punt culminant d’aquesta programació serà la lectura del manifest institucional el dimarts 25 de novembre, data de l’efemèride. El text, consensuat per la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions catalanes i les entitats municipalistes, enguany para especial atenció en la violència exercida contra dones que pateixen alguna discapacitat.

El programa d’activitats arrenca el dijous 30 d’octubre amb la primera sessió d’un dels tres tallers d’autoprotecció i defensa personal per a dones que s’han organitzat. Enguany s’han programat dos cursos d’iniciació (el primer es durà a terme els dies 30 d’octubre, 3, 5, 10 i 12 de novembre; i el segon es realitzarà els dies 4, 6, 11, 13 i 17 de novembre) i un altre de nivell avançat (19, 20, 25 i 27 de novembre i 2 de desembre). Totes les sessions tindran lloc de 19.30 h a 21.30 h al Centre Cívic del Pinar. Per assistir a aquests tallers, que disposen de places limitades, cal inscriure’s prèviament a web municipal o al Servei de Joventut i Dona, ubicat a l’edifici Rubí Desenvolupament.

La Biblioteca Mestre Martí Tauler acollirà diverses activitats amb motiu de la commemoració del Dia internacional contra la violència de gènere. El 6 de novembre (19 h) l’escriptora Gracia Pérez parlarà del llibre Una villa, una vida, una historia que contar a l’auditori de l’equipament. D’altra banda, els dies 13 i 27 de novembre (19 h) es durà a terme el Club de lectura Veus de dones a la sala Chill out, amb la lectura del llibre de Nicholas Sparks El quadern de Noah.

Aquestes activitats es complementen amb diverses propostes impulsades per l’associació Dones Creatives del Vallès. L’entitat cultural ha dedicat una de les jornades del seu Punt de trobada femení a l’Ateneu a l’autoestima. Així, el 6 de novembre (18.30h) l’assistent social Montserrat Olària llegirà alguns paràgrafs del llibre El sueño de Alicia, seguit d’una xerrada sobre l’autoestima. Paral·lelament, el 21 de novembre (19h) es lliuraran els premis i diplomes de la segona edició del certamen Relat Insòlit i es presentarà la primera antologia L’art i les dones, que recull les obres guardonades en la primera edició del certamen. L’acte comptarà amb la participació del grup de teatre Corimbo, que escenificarà part de la vida de tres dones rellevants. Aquesta activitat també es realitzarà a l’Ateneu.

El teatre també és present en aquest programa d’activitats. El 15 de novembre (21h) el Teatre Municipal La Sala acollirà l’espectacle Madre Coraje, de Bertold Brecht, a càrrec de la companyia Atalaya de Sevilla. I el 23 de novembre (18.30 h) la companyia Focus portarà a escena l’obra Zoo de vidre. En tots dos casos, el preu de les entrades és de 15 euros.

Entre els dies 24 i 28 de novembre, es decorarà la Torre Bassas amb desitjos contra la violència masclista, en el marc de l’anomenada Setmana de les dones. I Ràdio Rubí oferirà una programació especial dedicada a aquesta temàtica els dies 4, 11, 18 i 25 de novembre (11 h) al programa Rubí al dia.

El 25 de novembre, data que el juliol de 1981 va ser declarada Dia internacional contra la violència de gènere en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia), es llegirà el manifest institucional que signen la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques. La lectura del manifest es durà a terme a les 11 h a la plaça de Pere Aguilera. Aquell mateix dia, al Rubí+D (19.30 h), es projectarà la pel·lícula En tierra de hombres.

El programa d’activitats es tancarà el 30 de novembre amb una caminada per Rubí. L’activitat, batejada amb el nom d’Uneix-te contra la violència de gènere i organitzada per Convergència i Unió, pretén manifestar el rebuig envers aquest tipus de violència. La sortida es farà a les 10 h des de la plaça de Catalunya.

Postal de Sonia González ’Cuchu’
L’Ajuntament de Rubí ha editat enguany 2.500 postals contra la violència de gènere, il·lustrades per l’artista local Sonia González ‘Cuchu’. La dibuixant ha volgut representar la història d’una amiga seva, que va patir maltractaments, i que deia que la vida amb la seva parella havia estat com un roser, que floreix preciós però en el qual acaben apareixent espines.

La postal recull els telèfons dels diferents serveis d’atenció a la dona en cas de violència de gènere, com ara el servei de la Dona, els Serveis Socials, la Policia Local, els Mossos d’Esquadra o el de maltractaments.

En 6 mesos, 93 denúncies
Durant el primer semestre del 2014, s’han registrat 93 denúncies per violència de gènere a Rubí. Altres dades d’aquest any, és que dues dones, i dos menors, han estat atesos a la casa d’urgències, mentre que el servei jurídic ha rebut 152 dones per temes de violència de gènere, de les quals 141 també han passat pel servei de psicologia. Actualment, hi ha 20 dones que necessiten el dispositiu de seguretat de protecció de víctimes de violència de gènere que gestiona la Creu Roja.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: