Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 18-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional : Breus

Pas enrere en la protecció de les dones a Nicaragua

dilluns 30 de setembre de 2013

Pas enrere en la protecció de les dones a Nicaragua

Avui és l’últim dia de la teva vida ", va dir a Reina Maria la seva exparella quan va entrar a casa al febrer d’aquest any, armat amb un matxet.

Després atacar amb l’arma, va suposar que havia mort i la va deixar sagnant a terra mentre els seus dos fills, de cinc i nou anys, corrien a buscar l’ajuda dels veïns.

Reina Maria va tenir sort de sobreviure. Quan em vaig reunir amb ella la setmana passada, em va mostrar les cicatrius, llargues i profundes, que tenia al braç, l’espatlla i la part posterior del coll.

Encara que la persona que la va atacar va ser la seva exparella, l’Estat nicaragüenc és responsable d’haver deixat exposada a patir atacs durant més d’un any.

"Es van limitar a cursar una ordre de detenció a veure allà sagnant", explica.

Reina Maria va anar a la policia per primera vegada al desembre de 2011. La seva parella havia intentat asfixiar perquè ella havia decidit separar-se. La policia va dictar una ordre d’allunyament i Reina Maria va començar a viure separada amb els seus dos fills.

Però, als pocs dies, la seva exparella es va presentar a la casa i la va amenaçar amb matar-la. Amb posterioritat, l’home els va dir als nens reiterades ocasions que transmetessin el mateix missatge. Un dia va arribar a segrestar als petits quan entraven a l’escola.

En vista de les constants violacions de l’ordre d’allunyament comeses per la seva exparella, la policia va instar la Fiscalia a dictar ordre de detenció. Però aquesta no ho va fer fins a vuit mesos després, el dia següent a l’atac pel qual Reina Maria va ser hospitalitzada debatent-se entre la vida i la mort.

Ara la seva exparella és un pròfug de la justícia. Ella i la seva família es troben en un lloc protegit i reben el suport d’ONG. A Reina Maria, que no ha perdut l’ànim i està decidida a donar una vida millor als seus fills, se li il · lumina la cara quan parla d’ells i de les seves esperances i somnis per al futur.

Però altres dones no aconsegueixen escapar dels seus violentes parelles. La setmana passada, una sòlida llei destinada a protegir les dones de la violència a Nicaragua va patir una reforma que l’afebleix i deixa la porta oberta a la comissió d’atacs semblants contra altres dones.

Quan la Llei 779 de Nicaragua va entrar en vigor al juny de 2012, es va celebrar com un gran avenç cap a la protecció dels drets de les dones. Aquesta llei defineix els delictes de violència física i psicològica contra les dones.

Però, des de la seva promulgació, particulars i grups han atacat la llei argumentant que trenca les famílies, en establir amb claredat els passos que han de seguir les dones que pateixen violència per abandonar les seves parelles.

El passat 25 de setembre, els parlamentaris nicaragüencs van votar per modificar-la.

Les esmenes aprovades redueixen en gran mesura el nivell de protecció jurídica que rebien les dones. Ara, homes com l’exparella de Reina Maria poden participar en un procés de mediació en lloc d’afrontar els càrrecs pels quals se l’acusa. La Fiscalia és competent per decidir si la mediació és una opció recomanable.

La modificació de la llei transmet el perillós missatge que certes formes de violència contra les dones són acceptables a Nicaragua, i que els agressors no han de respondre dels seus actes. La reforma suposa que aquests delictes se seguiran cometent en l’àmbit privat i que les dones continuaran sacrificant la seva integritat i posant en perill la seva vida en nom de la unitat familiar.

(....)

Font: ELdiario.es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: