Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Comunicació

Per què utilitzen les dones internet? I per què no?

Lourdes Muñoz Santamaría, Diputada al Congrés
dimarts 8 d'abril de 2008

Per què utilitzen les dones internet? I per què no?
La fractura digital de gènere (diferència d’accésentre homes i dones) persisteix. La diferència entre homes i dones que accedeixen a Internet és d’un 14,6%, és molt!!. Tenim un marge important de dones que utilitzarien internet si en sabessin, per tant necessiten formació.

La meitat de la població, el 49,6%, ja utilitza Internet, però el 50,3% o no l’utilitza o no sap què és (darrer baròmetre del CIS, inclou preguntes sobre l’ús de les TICs).

Fem una mirada de gènere d’aquestes dades … aquesta inclusió o no d’Internet és igual per homes i dones? No. La fractura digital de gènere (diferència d’accés entre homes i dones) persisteix. La diferència entre homes i dones que accedeixen a Internet és d’un 14,6%, és molt!!

No hem d’oblidar que Internet és un espai d’oportunitats per a les persones, per exemple ja és la primera via de recerca de feina, al mercat laboral, per exemple, la diferència en l’atur entre homes i dones també persisteix. Però les diferències no són només en l’accés hi són també en l’ús i en el motiu de connectar-se o no.

En la freqüència d’us també trobem diferències. Les dones fan un ús més puntual i concret de la xarxa. Dels i les internautes que utilitzen diàriament la xarxa el 69% són homes i el 58,% són dones, 11,4 punts de diferència. En canvi, són més dones les que l’utilitzen un cop a la setmana – un 25% front un 20% d’homes, o vàries vegades al mes, un 10% de dones front un 5,5% d’homes. Sembla que les dones fan un us més pràctic d’internet.

Quins usos fan internautes homes i dones de la xarxa? Els usos majoritaris són la recerca d’ informació i el correu electrònic. En tots els usos hi ha més homes que dones i aquells usos on la diferència es menor són: la recerca d’informació (1,1), les trucades telefòniques per internet (3), les gestions davant les administracions (3,3) i el correu electrònic (4,6). Les diferències més importants són en compres (11,8) i en descàrregues d’arxius (10,8).

A les raons del per què no s’utilitza internet trobem les diferències. Les dones només són majoritàries en tres raons: no sap utilitzar-lo, no disposa de temps i no confia en les TIC’s. De les persones que no utilitzen internet per no saber utilitzar-lo un 48,9% són dones i un 41,1% són homes, amb una diferència de 7,8, és la diferència més gran entre respostes!

En canvi, els homes són majoritaris en no utilitzar internet perquè no els agrada o no els interessa, un 40% davant un 35,9% de les dones.
Les diferencies més importants entre homes i dones en les raons de per què no utilitzen internet són:
- 7,8 punts més de dones no accedeixen perquè no saben utilitzar-lo.
- 4,9 punts més d’homes no accedeixen perquè no disposen de fàcil accés.
- 4,1, punts més d’homes no accedeixen perquè no els interessa o no els agrada.

Què vol dir això? Tenim un marge important de dones que utilitzarien internet si en sabessin, per tant necessiten formació. Veiem que són més els homes que no accedeixen per no disposar d’accés o per manca d’interès, per tant, es menor la proporció de dones que no accedeixen per no tenir fàcil accés o bé perquè no els interessa. Per tant, tenim un marge prou important de dones que tenen accés no difícil i que els interessa però en canvi no estan connectades.

Està clar que cal dedicar més esforços en programes per a l’accés de les dones a internet, les dones no poden perdre les oportunitats que suposen les TICs i estan disposades a aprofitar-les.

Aquí podeu accedir a totes les dades desglossades per sexe:

http://www.lourdesmunozsantamaria.cat/article.php3?id_article=171

Lourdes Muñoz Santamaría
Diputada al Congrés i Secretària de Polítiques de les Dones del PSC

Bloc de Lourdes Muñoz Santamaria

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: