Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-06-2018
>
<
Juny'18
llmamejovessum
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1

Convocatoria destacada

Comunicació
Premis de comunicació no sexista

Periodisme de dues dècades, dones periodistes

dimecres 19 de desembre de 2012

Periodisme de dues dècades, dones periodistes

Els premis de comunicació no sexista ja són una tradició pel nadal, i fidels al seu esperit reivindicatiu, ahir es van esmerçar en remarcar la precarietat de la professió, però sobretot la infrarepresentació de les dones en els mitjans de comunicació, i per extensió com a reflex i com a símptoma alhora de la manca de visibilitat de les dones en la societat.

Per commemorar les dues dècades de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (adpc), i els vint anys dels premis de comunicació no sexista, res millor que una fotografia de Pilar Aymerich (un detall de la qual, és la que il·lustra aquest article), la presidenta de l’associació, Carolina Barber, va posar especialment esment ““on hem viscut de forma continuada la pèrdua massiva de llocs de treball dins i fora de la professió” i va fer una aposta decidida pel futur del periodisme “cal reinventar el periodisme, sigui quin sigui el seu suport”, ressò de la màxima periodista d’aquests dies “sense periodistes, no hi ha periodisme”, i sobretot va reivindicar la presència de les dones i de la qualitat.

La manca de presència de les dones als mitjans de comunicació comporta la reproducció de les jerarquies entre les sexes, segons va apuntar Laura Freixas, guanyadora del Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista 2012 per un periodisme rigorós i de qualitat, fent visibles les dones i les seves actuacions. Freixas va apuntar cap a la cultura com a medi de transformació “a través de la cultura s’estableixen els valors i entenem la societat”.

L’empoderament de les dones a través de les noves tecnologies també va ser guardonat a la nit d’ahir a través de la tasca que fa el Programa Xarxa Tendències de la XAL, dirigit per Cristina Sáez, donant veu a dones creadores i destacant l’ús que les dones fan de les noves tecnologies, “A les dones sí ens agrada la tecnologia” onze anys trencant una llança a favor del món tecnològic.

Un dels moments més emocionants de la nit va ser en el lliurament del premi pel tractament de la violència masclista, que va recaure en Charo Nogueira i Rebeca Carranco de El País “pel rigor i la continuïtat en el tractament de la violència masclista i les diferents violències contra les dones, respectant els manuals i les recomanacions deontològiques”, qui va advertir que denuncia del maltractament de les dones continua perdent rang a les notícies. Hem de denunciar més i aguantar menys, només portem una denúncia de les 15 dones assassinades”, ambdues van tenir unes paraules pels seus companys i companyes recentment acomiadats.

Especialment emocionant i emocionada, Montserrat Minobis que va mirar enrere al recollir el guardó a la Trajectòria Periodística 2012 . Minobis va ser la primera dona que va assumir el deganat del Col•legi de Periodistes de Catalunya i ha estat, segons les seves paraules, “una activista en el món de la política i del feminisme”, va fer referència al cercador d’expertes, però va advertir de la visió tan sexista que hi ha als mitjans “la professió ens ho tindrà en compte”.

El Premi Males Pràctiques de Comunicació no Sexista: per la manca de paritat a les tertúlies de ràdio i televisió, generalitzat en totes les capçaleres de comunicació, però que aquest any es centra en el format ràdio, per la seva influència en l’opinió pública, a dos grans competidors d’audiència: Manel Fuentes, director i presentador de El matí de Catalunya Ràdio i Jordi Basté, director d’El món a Rac1. Va entregar el premi Carolina Barber, presidenta de l’ADPC.

L’acte, una reivindicació de la comunicació no sexista en la professió periodística, va aplegar a més de 200 persones. La periodista Marta Polo (Vic, 1970), presentadora del programa “Per a llogar-hi cadires” del Canal Català va ser l’encarregada de conduir la vetllada i de donar pas al lliurament dels premis, que per segon any consecutiu va escollir la fotografia d’una prestigiosa autora catalana. Enguany, tota una icona: “Manifestació feminista 1977”, obra de Pilar Aymerich.

LLISTAT DE GUANYADORES

- Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista 2012 per un periodisme rigorós i de qualitat, fent visibles les dones i les seves actuacions: Laura Freixas Revuelta,

- Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista 2012 per a les iniciatives tecnològiques i el foment del periodisme digital a la web és per ETS EL QUE MENGES.CAT, dirigit per Núria Coll.

- Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista 2012 per una iniciativa comunicativa del món local al: Programa Xarxa Tendències, de la XAL, dirigit per Cristina Sáez

- Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista 2012 pel tractament de la violència masclista: Charo Nogueira i Rebeca Carranco, del digital Elpais.es

- Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista 2012 per a iniciatives de les empreses editorials a la: Revista Duoda, estudis de la diferència sexual de la Universitat de Barcelona.

- Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista 2012 per a iniciatives universitàries pioneres en investigació sobre dona i mitjans de comunicació a: l’Equip de recerca universitària de: Prensa para mujeres o el discurso de lo privado: el caso HYMSA. Universitat Autònoma de Barcelona 1987.

- Premi a la Trajectòria Periodística 2012 és per a: Montserrat Minobis Puntonet, periodista de vocació i amant incondicional de la ràdio, on ha dedicat la major part de la seva trajectòria professional.

- Premi Males Pràctiques de Comunicació no Sexista: per la manca de paritat a les tertúlies de ràdio i televisió, Manel Fuentes i Jordi Basté

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: