Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Comunicació
Iniciativa a Change.org

Perquè a Barcelona no pot mancar una declaració institucional a favor de les dones

dimecres 19 de març de 2014

Perquè a Barcelona no pot mancar una declaració institucional a favor de les dones

Des de 1977 Barcelona havia tingut una declaració institucional en motiu del dia de la dona, el 8 de març, fins al 2014. Gairebé 40 anys d’un cert consens (de vegades de mínims, d’altres amb més acords) que s’ha vist interromput per l’avantprojecte de la llei d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs del govern popular que encapçala Mariano Rajoy.

Un fet que enguany no es podia obviar en aquesta data commemorativa, i que segons ElPaís, “fonts del PSC i d’ICV-EUiA, el principal problema de la negociació van ser "les pressions d’Unió i del PP" per evitar una nova crítica institucional a la reforma de la llei.”

La resposta a aquesta situació, que és una mancança democràtica vers als drets de les dones, s’ha impulsat a través de Change.org, la iniciativa adreçada a l’alcalde Trias per tal de que Barcelona,“no es quedi sense Declaració del 8 de març, en defensa dels drets de les dones #BCN8M”,amb el següent text:

Que l’Ajuntament de Barcelona aprovi una Declaració Institucional que inclogui el rebuig a la reforma de la llei de l’avortament impulsada pel Partit Popular i el dret de les dones a una salut sexual i reproductiva, amb motiu de la commemoració del 8 de març.

El dia 8 de març és una data de reivindicació dels drets i les llibertats de les dones i, just aquest any en què, el govern del Partit Popular impulsa un projecte de reforma de la llei de l’avortament que farà que els drets i les llibertats de les dones se situïn 30 anys enrere, es fa més necessari que mai que les administracions es posin al capdavant de la defensa dels drets de les dones.

Barcelona, és una ciutat que històricament ha estat capdavantera en la defensa dels drets i les llibertats de les persones. Des de la instauració de la democràcia, l’Ajuntament de Barcelona, ha aprovat cada 8 de març, una declaració a favor de la defensa dels drets de les dones. Enguany i, per primer cop, això no ha estat possible, perquè s’ha volgut amagar i silenciar la reivindicació majoritària de les dones de la ciutat de retirar la reforma de la llei de l’avortament. Una reivindicació que també ha estat aprovada, en el Consell Municipal de Dones de Barcelona.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: