Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 26-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Drets : Breus

Persones joves i dones amb càrregues familiars, nous perfils en Benestar Social

dimarts 9 de juliol de 2013

Persones joves i dones amb càrregues familiars, nous perfils en Benestar Social

A la regidoria que dirigeix ​​Yolanda Alonso han notat alguns canvis en el perfil de l’usuari. Des de fa un temps s’està incorporant «molta gent jove i dones amb càrregues familiars». «Alguns ciutadans encara tenen la percepció que als Serveis Socials només van aquells que tenen una major exclusió social», va comentar la regidora de Benestar Social. L’edil socialista ha assegurat, però, que els Serveis Socials «han complert una funció per articular un sistema de cohesió social a les ciutats, ja que han treballat per trencar les desigualtats». «Es treballa molt amb persones en dificultats, però també amb la infància i la gent gran. Qualsevol ajuntament, a través d’aquesta xarxa, tenim a disposició de la ciutadania a professionals que treballen amb la població i genera solucions », va dir. Alonso ha destacat que els Serveis Socials han «guanyat» a la professionalitat dels seus treballadors, als quals es van sumar orientadors, educadors, etcètera.

Per a la responsable de l’àrea de Benestar Social hauria de ser una prioritat el resoldre «de veritat» l’assumpte del finançament de les administracions locals més de treure competències als ajuntaments en determinades matèries: «El servei l’ha de prestar el que millor ho pugui fer i, en el cas dels Serveis Socials, estic convençuda que és l’ajuntament. Aquests es poden perdre realment. Nosaltres estem fent un esforç important per mantenir aquells programes que l’Estat ha retallat, com la teleassistència », va explicar. Alonso ha comentat que aquest servei, fins ara, era gratuït «perquè hi havia una partida en els pressupostos generals de l’Estat». En desaparèixer aquests diners, comunitats autònomes i ajuntaments s’han de fer càrrec de sufragar-si volen seguir oferint-. En aquest sentit, l’Ajuntament va a destinar 150.000 euros del pla concertat per a contractar el servei de telasistencia. «A partir d’ara es va a establir un preu públic. Hi haurà gent que estigui exempta per ingressos, però d’altres no », va comentar.

I l’any que ve, què passarà? «S’haurà de veure què es pot fer des de l’Ajuntament i què no», va contestar. Yolanda Alonso va valorar que enguany tragués del pla concertat de Serveis Socials aquells serveis vinculats a la Llei de Dependència. «És una competència del Principat i ara està tot molt més definit. L’Ajuntament seguirà prestant aquesta ajuda però a través d’un encàrrec de gestió », va explicar.

Font: La Nueva España

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: