Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 17-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Noticies : Breus

Polícies ensenyaran a dones de Blanes tècniques de defensa

dijous 17 d'octubre de 2013

Polícies ensenyaran a dones de Blanes tècniques de defensa

Sota el lema No més violència contra les dones, la Policia Local de Blanes ha organitzat dues edicions d’un curs gratuït d’autoprotecció adreçat específicament a les dones perquè puguin incrementar el seu nivell de resposta en situacions que posin en perill la seva seguretat personal.

El curs l’impartiran tres agents especialitzats en seguretat ciutadana: Felipe L. -expert en defensa personal- s’encarregarà de donar a conèixer a les alumnes la part més teòrica. Per la seva banda, el caporal Jesús U. i l’agent Mireia V., de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà duran a la pràctica les explicacions del seu company.

La idea d’organitzar aquest curs s’inscriu en la mateixa línia de treball que té el cos policial d’incentivar la prevenció entre la ciutadania. Els darrers mesos dos agents de la Policia Local de Blanes han estat impartint xerrades adreçades a un grup de risc en especial com són la gent gran, a qui se’ls ha donat consells per no acabar sent víctimes d’estafes i furts.

En aquest cas, el curs d’autoprotecció està pensat per a totes les dones en general, i en especial les que estan en risc de patir alguna agressió, però no tan sols per casos relacionats amb la violència de gènere. Està dirigit a dones de qualsevol edat perque sàpiguen com poden reaccionar quan es trobin en situacions de perill. Els agents explicaran de forma teòrica i pràctica quines són les tècniques més adequades per poder repel·lir les possibles agressions que són més habituals. Per això, es tindran en compte de forma especial les agressions més comunes de violència de gènere, així com les provocades per delinqüents com ara estrebades de bossa, situacions d’atracament, d’agressió, etc.

Segons dades de l’Institut Català de les Dones, l’evolució de les trucades rebudes a la línia d’atenció a les dones en situació de violències del gener a l’agost de 2013 sumen gairebé 6.000, de les quals un 72,8% corresponen a l’àrea policial de Barcelona i un 7’6% a Girona.

Sobre aquesta qüestió, l’inspector en cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, remarca que "si bé la violència de gènere és una xacra social que com a cos policial ens preocupa, a Blanes no hi ha una especial incidència de casos" I afegeix que "el que persegueix aquest curs que organitzem és incrementar el nivell de resposta que pugin tenir les dones en qualsevol situació de risc per la seva integritat física". Garcia també destaca que volen "fer un pas més per incrementar les accions formatives adreçades als sectors de risc de la població" I remarca que "no es tracta d’un curs de defensa personal, sinó d’un seguit de consells útils per protegir-se d’una possible agressió explicats d’una forma didàctica i pràctica".

Font: Diari de Girona

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: