Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Prostitució

Presentació de la plataforma Stop Trata

Contra l’explotació sexual
dissabte 29 d'octubre de 2016

Presentació de la plataforma Stop Trata

El passat dijous dia 27 d’octubre es va presentar a l’Associació de veïns de Camp de l’Arpa, Stop Trata, una organització que neix amb la voluntat d’eradicar la prostitució, per considerar-la una forma de violència envers les dones. Es defineixen com a feministes i progressistes, i reivindiquen el treball en xarxa amb altres entitats per una finalitat comuna. Totes comparteixen una mateixa visió: l’existència de la prostitució va en contra de la llibertat sexual i dels drets i la igualtat de les dones. Per aconseguir acabar amb ella, però, són conscients que no es deu criminalitzar a la dona, i que qualsevol política restrictiva ha de comportar necessàriament un acompanyament. Així, enfront de les polítiques regulacionistes, Stop Trata vol lluitar contra la demanada de prostitució i acabar amb aquells que es lucren amb aquest negoci.
A continuació van intervenir les associacions que donen suport al projecte de Stop Trata. Marta Mas, de l’Associació per la igualtat d’oportunitats i recerca amb perspectiva de gènere, parlava de sensibilitzar a la ciutadania, conscienciant-los que la prostitució és una qüestió política i econòmica. Política en tant que implica una responsabilitat social. Econòmica, en tant que la prostitució està actualment sostinguda per un discurs neoliberal. Conclou amb la reflexió que no entén com es pot ser anticapitalista i voler regular la prostitució. Pren la paraula Sandra Tirado, de Colòmbia en pau, per definir la prostitució com l’esclavatge del S. XXI, i per això lluita per acabar amb ell, com ho van fer a Amèrica amb les altres formes d’esclavitud. A Colòmbia, explica, les dones estan incloses en el procés de pau, perquè el seu empoderament i plena llibertat és necessari per a aconseguir una societat igualitària.
Lourdes Muñoz, presidenta de Dones en xarxa, pren la paraula per expressar que no hi ha res més lluny de l’empoderament de la dona que estar prostituïda. La prostitució atempta contra la igualtat de les dones, impedint-les ser ciutadanes de primera. Per això, Lourdes explica que ens hem d’implicar, perquè l’existència de qualsevol dona en situació de prostitució ens afecta a totes. Imma Bajo, de la Federació de Dones per la Igualtat de Catalunya, clama per diferenciar entre els desitjos i les necessitats com a clau bàsica per posicionar-se contra la prostitució, i es lamenta que en la majoria de casos, per als clients, la diferència entre una cosa i l’altra no existeix. A continuació, reflexiona al voltant de l’habitual discurs de què la prostitució és una feina "normal". A quina edat es pot, doncs, començar a treballar? Amb quin tipus de contracte? Com es gestionen les baixes?... Totes aquestes preguntes posen en evidència que no es pot fer tal comparació. De fet, el 80% de la prostitució està vinculada a les màfies, per tant ens hem de plantejar fins a quin punt ho considerem un treball lliurement escollit o coaccionat. L’última intervenció és de Lluís Fuentes, d’Homes Igualitaris Socialistes, que conclou expressant que la prostitució no és una sortida laboral com qualsevol altra i que hem de lluitar per acabar amb l’esclavatge de dones i nenes arreu del món.

L’acte acaba amb la lectura del Manifest Stop Trata, que podeu consultar aquí: http://www.stoptrata.org/manifiesto/

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: