Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-11-2018
>
<
Novembre'18
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
#womanlidertic

Presentació del llibre ‘Género, ciència y tecnologias de la información’

dimarts 15 de juliol de 2014

Presentació del llibre ‘Género, ciència y tecnologias de la información'

Ahir es va presentar a Barcelona ‘Género, ciència y tecnologias de la información’ al tradicional espai de ‘La Cuina’ de la Francesa Bonnemaison, dirigit per Cecilia Castaño i Juliet Webster, una peça clau en la intersecció de dones i tecnologies de la informació.

El llibre, producte dels resultats d’algunes de les línies d’investigació dutes a terme al llarg dels vuit anys de vida del grup de recerca apunta a la necessària visibilització de les dones, no només en l’entorn de les TIC, calen estudis de gènere. “Sense dades no hi ha visibilitat i sense visibilitat no hi ha prioritat”, per això és important aquest estudi i, en una segona derivada, la penetració imparable de les tecnologies en la societat fins al punt d’esdevenir ja una simbiosi, una altra realitat. En aquest aspecte, cal parar atenció. “les persones que quedin al marge de les TIC estaran al marge de la vida pública i col•lectiva”, i la bretxa digital de gèneres’apunta com a gran factor d’exclusió.

Tal i com expressen a l’editorial Aresta: “Volem fer una àmplia difusió del llibre perquè considerem necessari visibilitzar les dones en els àmbits de la ciència i la tecnologia, els problemes que enfronten i les oportunitats que les tecnologies de la informació obren per a elles. Aportem una mirada inclusiva respecte a les dones i la ciència i les tecnologies i un pensament crític que emfatitza la necessitat de prestar més atenció a les desigualtats de gènere, persistents malgrat els èxits aconseguits. Tant les dones com les organitzacions necessitem aquest enfocament que ens ajudi a superar esquemes excessivament masculins de les tecnologies i del coneixement, oblidant la necessitat d’incorporar canvis culturals i institucionals a la societat del coneixement. Les generacions més joves requereixen noves aproximacions a una qüestió que està present en les seves vides i del que són de vegades inconscients.

Una barrera clau per a la igualtat de gènere, però també una rèmora per a la competitivitat, és la concepció excessivament masculina i tecnològica de la innovació, centrada en el progrés de l’alta tecnologia, mentre tota innovació femenina, social i compartida queda relegada a un segon lloc. Per exemple, la introducció de l’ordinador portàtil a l’escola primària no seria possible sense l’esforç innovador de les mestres, que amb la seva creativitat estan suplint les mancances de projectes dissenyats exclusivament des de la perspectiva dels artefactes i xarxes tecnològics, sense tenir en compte els costos invisibles i oblidats de la innovació tecnològica.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: