Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Cultura

Presentació Sara Berbel ‘Directivas y empresarias’

divendres 15 de març de 2013

Presentació Sara Berbel ‘Directivas y empresarias'

El sostre de vidre, gairebé un anatema en els cercles de demandes d’igualtat, en la lluita per la no-discriminació ha estat analitzat per Sara Berbel en el seu darrer llibre, Directivas y empresarias, que porta l’eloqüent subtítol de Mujeres rompiendo el techo de cristal (Aresta). El fet és que el més perillós d’aquesta situació d’injustícia és aquesta: que el sostre no es veu i es fa més difícil la seva lluita.

Que no sigui fàcil de veure, però no vol dir que no estigui allà, que no oprimeixi amb el pes de la combinació entre tàctiques dels equips de recursos humans, lògiques empresarial i tradició que s’escola per tots els filtres de la raó i de la consciència. Situacions que s’accepten perquè ni tan sols són percebudes com a malignes, sens dubte, el més perillós, el que sembla que no existeix, el que no es visibilitza.

Sara Berbel articula el seu discurs de presentació de la seva obra a l’entorn de tres eixos: el del reconeixement a les dones que han obert el camí (“que fa que avui podem estar aquí), el de la transgressió (“d’atrevir a desafiar el mandat que es desprenen de la socialització”) i el de ser, alhora futures referents a les properes generacions (“ser mentores i mentorades, alhora”).

Les quotes són una de les eines (o potser l’única eina) per tal d’aconseguir la paritat en les empreses, en els òrgans de decisió, una decisió no exempta de polèmica, defensades en aquesta ocasió per Mar Serna “ La presència de més dones comporta que la nostra societat que la nostra societat fos millor. Per poder tenir espai per aconseguir avançar en les igualtats d’oportunitats, les dones hem de posar en valor allò que hem fet i no sucumbir als patrons de conducta masculí.”

Altres detalls de la discriminació de gènere i molt a prop del sostre de vidre és la bretxa salarial, descrita amb una anècdota per la que fou consellera de Treball, referent a la mítica parella Ginger Togers i Fred Astaire: La bretxa salarial: Ginger Rogers es queixava que ella cobrava menys que Fred Astaire, “si ballàvem igual i, jo a més, havia de ballar enrere i sobre tacons”.
La Reforma laboral, el canvi de la llei de la dependència, el retrocés en els dret, avui poc més del 12% de dones en les empreses que cotitzen en l’Ibex-35

Voler ser les millors sempre només ens porta al col•lapse i a la insatisfacció. Hi ha el dilema de la doble lligadura, el penya-segat de vidre fa que cada cop sigui més difícil de vorar.

La solidaritat entre les dones és una necessitat de supervivència, tal com diu Amelia Valcarcel. Richard Sennet “és el moment de l’acció, no dels diagnòstics”, i és que segons un informe d’EADA /ICSA en cinc anys el nombre de directives s’ha reduït un 50%, en paraules de la conductora de l’acte, Mª Àngels Viladot. També estaven presents Carmen Mur: Sara no només ha trencat els sostres, també les barreres i estereotips. Resultat quasi de màgia. És un llibre amable des de la primera pàgina, serè que desgrana solidesa científica, es proposa solucions. Temes importants, per a les dones i la societat. El llibre no és només com millorar en el món professional. I Teresa Crespo amb una reflexió de fons , “cap valor que no pugui ser de qualsevol ésser humà, no és un valor”.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: