Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Drets

Primer pas de la plataforma nosaltres decidim

dimecres 27 de juny de 2012

Primer pas de la plataforma nosaltres decidim

Aquest matí s’ha constituït a Barcelona la plataforma nosaltres decidim com a representació catalana de nosotras decidimos, una iniciativa a càrrec de dones en xarxa. A la reunió constitutiva han assistit una mostra de la societat civil catalana a través d’associacions de dones, agrupacions mixtes i persones a títol individual. El resultat ha estat el d’aglutinar esforços i força contra el retrocés que suposa la reforma de la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs.

La reacció contra l’anunci del govern de modificar la llei de drets sexuals i reproductius, minvant així la llibertat de les dones d’interrompre l’embaràs, ha aconseguit fixar els criteris necessaris per començar a caminar. En primer lloc, la plataforma té una clara voluntat de ser temporal i centrada en unificar esforços contra l’agressió que suposa aquesta normativa de caire netament conservador.

Un altre del casus belli que conforma la plataforma és el doble atac de la modificació de la llei. Com a dones, una bomba contra els Drets Humans de les Dones, i en temps de crisi i de continu empobriment de la població en general i de les dones en particular, introdueix una greu discriminació de gènere, ja que la reforma de la llei de drets sexuals i reproductius de les dones, colpeja especialment a les dones en risc d’exclusió.

La voluntat de la plataforma és la d’aglutinar de base les accions i reaccions contra la llei de l’avortament, més enllà de sigles de partit i sense restar importància a la tasca de les associacions de dones i mixtes que treballen a diari per la igualtat social i contra les contínues discriminacions de gènere.
Així, segons la presidenta de dones en xarxa, Lourdes Muñoz, “es tracta de que hi hagi una interlocució de retorn a Catalunya, en termes de complementarietat amb la xarxa associativa que ja existeix, volem ser una plataforma de no permetre cap retrocés en matèria de drets, i espero que aquesta plataforma tingui una durada curta”.

Una durada curta, però que comença al setembre que és quan “tindrem un grup de dones afectades per la vulneració de l’actual legislació”, avança Lourdes Muñoz.

Segons Santiago Barambio, de l’Associació de Clíniques autoritzades per a l’interrupció de l’embaràs, “el 60% de les dones que avorten no estan d’acord amb l’avortament”, aquesta és una dada sense pretensió científica fruït de les enquestes a la clínica, però que il·lustra perfectament la importància de garantir la llibertat de les dones alhora de prendre una decissió d’aquesta índole, sense imposar cap ideologia o moral. En tot cas és una reforma que afecta al conjunt de la societat, més enllà de certes ideologies, i per això cal la unitat que la plataforma proposa.

Contacta amb la plataforma nosotras decidimos

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: