Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-02-2018
>
<
Febrer'18
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4

Convocatoria destacada

Coctels&Net bcn Especial Emprenedores
Coctels&Net bcn Especial Emprenedores
Dimecres 13 Desembre 18:30h - Mobile World Centre
Feminismes

Projecte Evolucionant Juntes

Diàleg intercultural entre dones de tots els orígens
dilluns 19 de juny de 2017

Projecte Evolucionant Juntes

El passat divendres 16 de juny se celebrà al Palau Macaya la conferència final del Diàleg intercultural entre dones de tots els orígens: Evolucionant juntes. Allà l’Araceli García del Soto, doctora en sociologia i psicòloga, professora de la Universitat Pontificia de Comillas i del Haverford College.

Es tracta d’una experta en dones i drets humans amb un perfil internacional que reivindica l’aliança entre teoria i pràctica, així com les identitats múltiples i permeables, espai on ella mateixa s’identifica degut a la mobilitat territorial que ha viscut al llarg de la seva vida. El seu recorregut vital l’ha conduïda a Grècia on ha treballat amb refugiades i migrades amb la fundació Melissa, a Colòmbia amb la Ruta Pacífica por la Paz, així com als Balcans amb La Corte de las Mujeres i als Estats Units, on es va instal·lar durant uns anys. Tots aquests anys ha après a acompanyar a dones en situacions de conflicte, que lluiten per la pau i per una forma de vida digna. Per això, Araceli pot afirmar des de l’ experiència que el feminisme sense multiculturalisme no és feminisme, perquè no enten la interseccionalitat de les opressions que les dones patim segons cultura, classe, raça, etc. Araceli parlà doncs de la violència de gènere en dones migrades i de com aquesta augmenta en èpoques de conflicte sociopolític.

També feu un breu repàs a diverses teories entorn el gènere i la teoria de l’ètica, on cità, per exemple a Amalia Valrcárcel, que reivindica el feminisme com alguna cosa universal, en tant que ho és el patriarcat o la Gloria Steiher que parlava de la necessitat de sortir de l’acadèmia i escoltar a les dones migrades. Elles són les úniques expertes en migració i gènere perquè són les que estan vertaderament travessades per ambdues opressions. D’aquí, Araceli explicà des d’on ella treballava en aquest tema: des de la vergonya i la utopia. Reconeixent la vergonya del seu privilegi, i la força del seu afany utòpic, l’Araceli va proposar algunes vies de treball pel canvi, com la creació de nous models de dona de distintes edats, procedències i formacions, així com la col·laboració dels homes en la feina feminista.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: