Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Societat

Protestes davant la Generalitat per l’accés universal a la reproducció assistida

dimecres 24 de juliol de 2013

Protestes davant la Generalitat per l'accés universal a la reproducció assistida

A continuació reproduïm aquest article de El País, de David Fernández Guerrero.
Foto: Toni Ferragut

Més de 100 persones es van concentrar ahir a la tarda davant del Palau de la Generalitat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per protestar contra la proposta del Ministeri de Salut de restringir l’accés a la reproducció assistida a les parelles heterosexuals.

Enmig de lemes com Menys repressió, més inseminació; Lesbiana o soltera, cotitza de la mateixa manera, els manifestants van protestar contra els plans ministerials, i van estendre una bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí. Els participants van concloure la concentració amb la lectura d’un manifest en contra de la proposta ministerial. També van demanar que la Generalitat es sumi a les comunitats autònomes que, com Andalusia i Astúries, oferiran el servei de reproducció assistida a les parelles homosexuals i les mares solteres. Des de 2011 la Generalitat restringeix l’accés als tractaments de fertilitat de la xarxa pública a les parelles heterosexuals estèrils.

Aquesta concentració es va sumar a la qual va tenir lloc dilluns a Madrid contra els plans del Ministeri de Sanitat de restringir l’accés de les famílies a les parelles heterosexuals amb problemes de fertilitat. Després de la polèmica causada per la proposta inicial de Sanitat, el departament d’Ana Mato ha eliminat tota referència al tipus de parella en la reunió de consellers de Sanitat. No obstant això, aquesta modificació no treu l’altre criteri d’exclusió: l’exigència que hi hagi un problema d’esterilitat. La nova norma indica que la sanitat pública atendrà només a criteris mèdics i científics i que es finançaran aquests tractaments "per motius terapèutics o preventius, sense valorar en cap cas ni les pràctiques ni la tendència sexual". Per accedir a aquesta prestació gratis ha d’haver "un diagnòstic d’esterilitat o una indicació clínica establerta", segons el text. Un criteri que ja existia en el reial decret que va ordenar aquesta prestació en 2006, informa Maria R. Sahuquillo.

Laura Cañadas, membre del col • lectiu Et N’adones, un dels grups convocants de la manifestació a Barcelona, sosté que "la nova regulació tanca encara més la gruta d’accés als tractaments". Elena Lagos, coordinadora del grup de Lesbianes de Catalunya , sosté que la Generalitat cometria una incoherència si acceptés la proposta del ministeri, perquè entraria en contradicció amb l’esperit del projecte de llei catalana pels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals (LGBT), que defensa la igualtat de tracte entre aquests col • lectius i la resta de la població. Els convocants reclamen que el govern català "es rebel • li" contra el projecte ministerial i garanteixi l’accés de les parelles homosexuals i les mares solteres a la reproducció assistida.

El projecte que impulsa el Ministeri de Sanitat té un precedent a Catalunya. És el protocol d’estudi i tractament de l’esterilitat del Departament de Salut. Aquest text, que des de 2011 regula l’accés a la reproducció assistida a Catalunya, limita l’accés als tractaments de fertilitat de la xarxa pública a les parelles heterosexuals estèrils. Les mares solteres i les parelles homosexuals han de recórrer al sector privat. El preu de la cobertura mèdica a les clíniques privades arriba de mitjana els 4.000 euros a Catalunya, segons el doctor Javier Nadal, delegat autonòmic de la Societat Espanyola de Fertilitat.

De la mateixa manera que la proposta del Ministeri, la regulació catalana limita l’accés als tractaments de fertilitat a dones menors de 40 anys. A Catalunya els homes poden accedir a la sanitat pública fins als 54 anys d’edat, mentre que en el cas del projecte espanyol han de ser menors de 50 anys.

Nadal considera la proposta del Ministeri un error: "la llei diu que tota persona major d’edat, soltera o casada, té dret a tenir fills, independentment del seu estatus sexual. Aquesta discrepància que les dones lesbianes no poden tenir accés a tractament està fora de lloc ". Fa menció a la llei de Reproducció Assistida de 2006, que garanteix l’accés de dones majors de 18 anys a aquestes tècniques "amb independència del seu estat civil i orientació sexual".

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: