Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 17-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Societat : Breus

Quatre de cada deu dones ha renunciat a una feina o ascens per conciliar

dijous 12 de juny de 2014

Quatre de cada deu dones ha renunciat a una feina o ascens per conciliar

Fins a un 39% de les treballadores afirma haver renunciat a una feina o ascens laboral per tenir fills o persones al seu càrrec, davant del 12 per cent dels homes, segons es desprèn de les conclusions de l’estudi elaborat per la Fundació Pfizer amb el lema ’ Conciliació i Família ’.

Els resultats de l’enquesta - 1.500 entrevistes a majors de 16 anys de tot el territori nacional - també constaten que gairebé un terç de la població activa espanyola afirma que té problemes per conciliar la seva vida laboral i personal, sobretot per la incompatibilitat de els horaris (24,0%) o pel fet de passar massa hores a la feina (16,8%), el que es tradueix en falta de temps per estar amb la família (17,0%) o l’absència d’oci (16,0%).

El perfil d’empleat més afectat "especialment" per aquests temes és "el de treballador d’entre 35 i 49 anys, amb estudis superiors, residents en grans ciutats" segons ha detallat en roda de premsa el doctor Juan Alvarez, patró de la Fundació Pfizer . Álvarez ha afegit que també resulten afectats "els treballadors per compte aliè, amb jornada laboral partida, amb activitat en l’empresa privada i els que treballen més de 40 hores a la setmana", juntament amb les parelles amb fills menors de 15 anys, sobretot quan tots dos treballen.

D’altra banda, el 68,1 per cent dels enquestats reconeix que les dones pateixen la manca de conciliació en major mesura que els homes, mentre que un 28,7 per cent creu que afecta per igual a ambdós sexes. A més, prop de la meitat de les dones creu que hi ha un desequilibri en el repartiment de les tasques familiars i el mateix percentatge considera que ser mare afecta negativament a la seva trajectòria laboral, enfront d’un de cada sis pares que afirma el mateix. En aquest sentit, una mica més de la meitat de la població enquestada pensa que en la selecció de personal les empreses discriminen a favor dels homes.

A més, segons les respostes obtingudes, els homes gaudeixen de major disponibilitat de permisos extres, cursos de formació, recuperació d’hores i opció de treball des de casa. En paraules del patró de la Fundació Pfizer, Pedro Núñez Morgades, Espanya té una estructura "patriarcal on la dona té moltes dificultats en el món laboral, i especialment, en l’àmbit de la conciliació".

L’estudi també revela que es dediquen 3,6 hores diàries de mitjana a la cura de la casa i de la família, un percentatge que entre la població treballadora se situa en 2,9 hores diàries (1,9 hores en el cas dels homes i 3,8 hores en el cas de les dones). A més, només en el 16,6% dels casos, el treball diari de la casa es distribueix a parts iguals en les parelles o famílies, sent majoritàriament les dones les que assumeixen aquesta funció (prop del 60%). D’altra banda, al voltant d’un terç dels pares troben a faltar passar més temps amb els seus fills.

Quan estan amb ells, pares i mares, segons ells mateixos declaren, difereixen en les activitats que realitzen ja que, en el cas de les mares, es dediquen, per aquest ordre, a xerrar / parlar amb ells (39,2%), els ajuden amb els deures (32,4%), surten de passeig (27,5%) i juguen (23,2%). Per la seva banda, els pares els ajuden amb els deures (33,1%), parlen / xerren (31,6%), juguen (30,9%), surten de passeig (23,6%) i fan esport (14,4%).

Font: Antena3

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: