Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 17-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Internacional : Breus

Regne Unit presenta noves mesures per acabar amb la mutilació genital femenina

dijous 24 de juliol de 2014

Regne Unit presenta noves mesures per acabar amb la mutilació genital femenina

El Govern del Regne Unit ha anunciat aquest dimarts un paquet de mesures per acabar amb la mutilació genital femenina i els matrimonis concertats de menors en una generació.

El programa d’acció i finançament està destinat a protegir milions de nenes en risc de patir mutilació o de ser casades sense el seu consentiment tant al Regne Unit com a l’estranger i s’engloba dins del projecte global Girl Summit 2014, en què també participa el Fons de Nacions Unides per a la Infància (UNICEF).

Regne Unit destinarà 1,4 milions de lliures (més de 1,7 milions d’euros) al Programa de Prevenció contra la Mutilació Genital Femenina, en què també participa el sistema de salut pública del país, per donar l’atenció sanitària adequada les víctimes i protegir les que puguin estar en risc.

El Govern britànic també modificarà les lleis per protegir la identitat de les víctimes i condemnar als pares que permetin aquestes pràctiques a les seves filles. A més, les víctimes també rebran anonimat des del moment en què denunciïn.

La mutilació genital femenina és delicte al Regne Unit des de 1985. El 2003, una nova normativa el va condemnar amb fins a 14 anys de presó. Aquesta llei també condemna qualsevol ciutadà britànic que permeti aquesta pràctica, fins i tot en països on està permesa.

Entre la resta de mesures també hi ha un programa de prevenció per evitar els matrimoni concertats de nenes en dotze països emergents ja que "totes les nenes tenen el dret a viure sense violència ni coacció", ha dit el primer ministre, David Cameron.

"Pràctiques detestables com aquestes, no importa quan arrelades estiguin en les societats, violen els drets de les nenes i de les dones a tot el món, fins i tot aquí al Regne Unit", ha denunciat Cameron.

Per la seva banda, la ministra de l’Interior, Theresa May, ha dit davant el fòrum Girl Summit que amb aquest paquet Regne Unit "ha fet un pas més en el camí per donar veu a les dones i eradicar aquestes pràctiques doloroses", segons informa el diari britànic ’The Guardian’.

La multiculturalitat de la societat britànica fa que els matrimonis forçats i la mutilació genital femenina també siguin freqüents al Regne Unit. La City University de Londres ha publicat aquest dimarts un informe que recull les xifres d’aquestes pràctiques al país.

Segons el document, prop de 60.000 nenes d’entre zero i catorze anys han nascut a Anglaterra i Gal · les de mares que han patit ablació. El nombre de dones immigrants que viuen amb les conseqüències de la mutilació s’eleva a unes 103.000 dones d’entre quinze i 49 anys ja 24.000 en les dones majors de 50. Més, hi ha unes 10.000 nenes menors de quinze anys en risc que els practiquin l’ablació. Mai ha qualificat aquestes xifres com "terribles".

Font: LaInformación

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: