Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 18-02-2019
>
<
Febrer'19
llmamejovessum
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
Emprenedores

Retrocés de dones en llocs directius a Espanya, baixa del del 24 al 21% en empreses de més de 100 persones

dilluns 29 d'abril de 2013

Retrocés de dones en llocs directius a Espanya, baixa del del 24 al 21% en empreses de més de 100 persones

Sara González, directora de Grant Thornton Espanya diu que el gran repte és retenir i desenvolupar el talent femení en nivells intermedis. Espanya retrocedeix mentre la Xina i Polònia, lideren la quasi paritat de dones en càrrecs directius. Ho fa en el context de l’informe 2013que alerta sobre el retrocés de dones en llocs directius a Espanya.

L’informe està basat en l’últim estudi de l’International Business Report (IBR), que explora el canvi global en el el nombre de dones que ocupen llocs directius en l’àmbit empresarial.

Espanya: preparades però no valorades
Malgrat que suposen el 51% dels titulats superiors i el 44% de la força laboral, a Espanya, les dones ocupen el 21% dels càrrecs directius en empreses de mida mitjana i gran (més de 100 empleats).


El percentatge de dones directives a Espanya ha baixat tres punts respecte l’any passat, quan es va situar en el 24%, tornant així als nivells de 2009. La dada de 2013 interromp la clara tendència d’increment que es registrava a Espanya des 2004.El percentatge de dones directives a Espanya ha baixat tres punts respecte l’any passat, quan es va situar en el 24%, tornant així als nivells de 2009. La dada de 2013 interromp la clara tendència d’increment de dones en llocs directius que es registrava a Espanya des de la primera edició de l’estudi en 2004 i que la col · loca lleugerament per davant dels Estats Units (20% de dones directives) i Regne Unit (19 %), però per sota de la mitjana mundial (24%) i de la mitjana en la Unió Europea (25%).

Continua la tendència, registrada en anteriors edicions, a una major presència de la dona en llocs claus de les empreses de les economies emergents i la Xina encapçala el rànquing amb un 51% de llocs directius ocupats per dones. Així el sud-est asiàtic arriba a una mitjana d’un 32% de dones directives a les seves empreses.

2013: Càrrecs més freqüentats per dones a Espanya

- 31% Direcció Financera (13% el 2012)
- 30% Direcció de Recursos Humans (21% el 2012)
- 14% Controller (13% el 2012)
- 13% Direcció de Màrqueting (8% el 2012)
- 13% Direcció Comercial (8% el 2012)

Espanya: Empreses sense lideratge femení
Al mateix temps que baixa el percentatge de dones en la direcció a Espanya augmenta el percentatge d’empreses que no compten amb cap dona en el seu equip directiu, fins a arribar al 37%, cinc punts més que l’any passat. La mitjana a l’eurozona se situa en el 35%.


Mercat Continu
El panorama es reprodueix en les empreses del mercat continu espanyol: un 39% no compta amb representació femenina en els seus consells d’administració i la situació, en lloc de millorar, ha empitjorat dràsticament ja que el percentatge s’ha incrementat 15 punts percentuals des del 24 % registrat el 2012.


Cotitzades
Dins de les empreses cotitzades, la situació és millor si s’analitza únicament l’IBEX 35 on aquest percentatge baixa al 12%. No obstant això les dones segueixen sent només el 13% del total de membres de consells d’administració en el selectiu espanyol.

El percentatge és molt menor al capdamunt de les cúpules executives: a les 35 empreses de l’IBEX només hi ha una consellera delegada i dues presidentes. En contra de les quotes (encara que triguem 40 anys a arribar)

Malgrat l’escassa eficàcia de mesures voluntàries com les proposades en el Codi de Bon Govern per millorar la representació de la dona en companyies cotitzades, la majoria de les empreses espanyoles, un 63%, s’oposa a l’establiment de quotes obligatòries de presència femenina a els consells d’administració.

A Espanya, el rebuig de la regulació externa en aquesta matèria no va acompanyat per un esforç en l’autoregulació. Només el 5% de les empreses compta amb plans específics per incorporar o promoure a dones a la seva cúpula directiva. Tant a Espanya com en altres països europeus que han apostat per l’autoregulació i les recomanacions no vinculants, aquestes s’estan demostrant clarament insuficients.

La UE calcula que a aquest ritme es trigarien almenys 40 anys a aconseguir l’equilibri entre sexes en els consells d’administració de les grans empreses europees. "Però per canviar això fan falta molt més que quotes. Cal un canvi social que abordi des del repartiment de tasques entre els sexes en el si de la família, fins a l’adopció d’horaris més racionals en les empreses i l’ensenyament, passant per les pròpies polítiques de contractació i promoció que s’apliquen en les empreses ", comenta María José Lázaro, Sòcia de la firma.

Font: Noticies Press i Grant Thornton

Documents adjunts

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: