Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Societat

Revolució de davantals

divendres 30 de març de 2012

Revolució de davantals

En les reivindicacions i els processos revolucionaris continua havent-hi esquerda de gènere malgrat la voluntat d’igualar els drets i a les persones. La convocatòria de la vaga general d’ahir i la protesta següent no van ser una excepció i aquest cop, una iniciativa de davantals caiguts volia visibilitzar no només una part de la societat, sino tota una tasca que sembla menystinguda.

I des del País Basc va néixer la idea d’un gest simbòlic que l’Assemblea de Dones de Biscaia i la Plataforma per la Marxa Mundial de les Dones han promogut per reivindicar que "el treball domèstic i de cures, no reconegut i sense drets i garanties, també és un treball ".

Elena García, de l’Assemblea de Dones de Biscaia, explica que la iniciativa pretén "donar visibilitat" a totes les dones que dia a dia realitzen tasques a la llar que són bàsiques per al "sosteniment" de l’actual sistema econòmic i social. "Estem fartes de que no se’ns valori-assegura-, i creiem que aquesta és una bona manera d’expressar el nostre malestar" i denunciar que, tot i ser invisibles a les estadístiques ni en els mitjans oficials, "el treball domèstic també aporta riquesa i benestar a la societat ".
Tal i com reconeix Maria Ángeles Durán a l’edició valenciana de El País, “Se considera activo al que cuida a los corderos, pero a la que atiende niños sin cobrar se la considera pasiva. Sin embargo, pocos podrán poner en duda que gestar y dar a luz un niño es trabajoso (y de alto riesgo, según en qué países), que cuidarle es una ocupación absorbente y que los niños son aún más necesarios a una sociedad que los corderos”.

I si bé aquesta reforma laboral afecta als treballadors i treballadores, la lesió interminable de drets sembla que apunta directament contra les dones, ja que reforça la desigualtat ja existent i sacrifica els drets de conciliació.

A més, la reforma acaba amb la pròrroga indefinida que tenia la renovació dels convenis col·lectius, ja que es tracta de l’àmbit en què es feien efectiva la majoria de les mesures de conciliació i igualtat previstes amb la Llei d’Igualtat. Segons la nova reforma laboral, després de finalitzar la vigència d’un conveni col·lectiu hi haurà un termini de dos anys perquè empresaris i sindicats fixen la seua renovació i, si no arriben a un acord, s’aplicarà el conveni col·lectiu de l’àmbit immediatament superior o, en cas de que no existeixi, l’Estatut dels Treballadors. "Aquesta reforma aplica la flexibilitat només en favor dels empresaris i no dels treballadors", va subratllar la secretaria d’ Igualtat del PSOE, Purificación Causapié en referència, per exemple, a la possibilitat que l’empresari decideixi canvis d’horari i torn, i exigeixi fer hores extres als empleats amb contracte parcial.

Per la seva banda, UGT ha plantejat que la possibilitat que els empresaris modifiquin els horaris i torns suposa "no només un retrocés, sinó una destrucció demolidora" de la igualtat i els drets de les dones, que suposen el 86 per cent dels treballadors amb contracte parcial i el 98% dels que es beneficien de les mesures de conciliació.

"Totes aquestes mesures suposaven un dic de contenció en favor de les dones i ara, la reforma ha obert la comporta perquè la desigualtat campi al seu aire", va expressar per la seva banda la secretaria para la Igualdad de UGT, Almudena Fontecha, per a qui la reforma "no és equitativa, no és eficaç i discrimina les dones ".

Fonts: Publico, El País, Fundació Maria Aurèlia Capmany, l’Assemblea de Dones de Biscaia i la Plataforma per la Marxa Mundial de les Dones

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

1 Missatge

  • Revolució de davantals

    30 de març de 2012 21:42, per  Silvia Peralta
    Molt bona iniciativa, perquè totes les dones són treballadores i el treball de la llar és d’un gran valor social i econòmic i mai ha estat reconegut¡
En col.laboració amb: