Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Internacional
Campanya d’esterilitzacions forçoses a Perú

“S’ha violentat el cos de les dones en nom dels interessos nacionals i internacionals”

divendres 23 de març de 2012

“S'ha violentat el cos de les dones en nom dels interessos nacionals i internacionals”

El nombre de dones que haurien estat esterilitzades involuntàriament a Perú en la dècada passada s’acostaria a 300.000, segons les declaracions del president de la Comissió de Salut del Congrés peruà, Víctor Velarde, recollides el 5 de setembre pel diari Lima «Liberación» .

En el visionat del vídeo “El vientre de las mujeres” de Mathilde Damoisel ahir en el Centre d’Informació i Recursos de les Dones(CIRD) i amb la presència de l’advocada Sara Cuentas, Consuelo Santillán d’Amnistia Internacional i Giulia Tamayo, defensora dels drets de les dones.

En el vídeo es denuncia les pràctiques d’esterilització massiva sota els preceptes de control de la natalitat i de modernitat, seguint unes teories molt properes a Malthus, amb l’execució planificada de Fujimori i amb bastant més que l’aquiescència dels poders mundial que finançaven i promovien la campanya. I amb la complicitat de la societat que va preferir mirar cap a un altre cantó i callar amb un silenci que cavalcava sobre la por.

El programa d’Anticoncepció Quirúrgica Voluntària que va aplicar el govern d’Alberto Fujimori en els anys noranta es va convertir en una pràctica gairebé obligatòria, perquè milers de camperoles van ser obligades a acceptar la intervenció, en part per falta d’informació. Però només en part, “no estàvem davant d’un problema de manca d’informació, sinó de coerció, d’engany i de menyspreu pel dret a les dones, apunta una de les víctimes en el reportatge.
Una coerció que es tradueix en les entrevistes que feien a les dones: “¿Quieres parir como una coneja?”, així de dur, sense pietat.
Com va quedar demostrat per les conclusions d’una investigació realitzada pel Congrés dels Estats Units l’any 2000, USAID, agència del govern federal d’aquest país, i el Fons per a la Població de les Nacions Unides (FNUAP, sigles en anglès UNFPA) , estaven greument implicats en aquest pla d’esterilització eugenèsica al Perú, amb milions de dòlars de finançament. Sense comptar els interessos de les farmacèutiques
Es tracta d’un cas de violència contra els drets de les dones que perviuen sota tres estigmes, el fet de ser dones, pobres i d’una ètnia minoritària.

El més difícil va ser que no es tinguessin en compte com a exigències mèdiques, subratlla l’advocada Giulia Tamayo, una campanya amb objectius per part dels mèdics, tant per quantitat, com per pressupost (havien de ser barates).

“Va contra una població civil extremadament vulnerable, tant pel gènere, raça, etnicitat, llengua i condicions de pobresa”. Un atac directe contra els drets reproductius de les dones, que a més, patien l’ostracisme de les seves xarxes.

“Víctimes d’un crim de lesa humanitat, inclús van ser perseguides i després abandonades a la seva sort, pel seu cos i per la seva pertinença a una zona rural”.

Un dels greuges intel·lectuals és la manipulació dels drets de les dones, la conquesta del control de la natalitat i del propi cos com a argument per actuar en crims de genocidi, “íbamos a las intervenciones como si fueramos a una fiesta”, explica amb un tò no exempt de sordidesa, una de les víctimes.

Tamayo, però, apunta més alt. “Perú era –i és- una zona geoestratègica molt important per als EUA, amb frontera amb cinc països”, i en poblacions excedentàries en zones amb molta riquesa natural. No és una ocurrència de Fujimori , “estava connectat amb polítiques a nivell mundial”. Com a part d’un engranatge que es diu i es defineix com a globalització, en el que les persones només compten en la mesura que es troben dins del mercat” i que ha devastat la vida de les dones, de les persones.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: