Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple Favorits

Banners

Webs Locals

Agenda de Sabadell [+]

Avui és: 18-06-2018
llmamejovessum
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1

Convocatoria destacada

Sabadell se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Sida

divendres 2 de desembre de 2011

Sabadell se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Sida

L’Hospital de Sabadell, i en concret el servei de malalties infeccioses del Taulí, tracta, en aquests moments, 900 pacients amb sida. Una dada que s’ha conegut avui coincidint amb la commemoració del Dia Mundial contra la Sida. En el que portem d’any, s’han diagnosticat set casos de noves infeccions. Des del servei de malalties infeccioses de l’hospital sabadellenc, es constata una estabilització de l’aparició de contagis nous i, fins i tot, una possible tendència a la baixa, que s’haurà de confirmar un cop es tanqui l’any. L’any 2009, se’n van detectar una quarantena de casos mentre que, al 2010, la xifra va caure fins als 33.

Malgrat la tendència positiva, el doctor Ferran Segura, director del servei de malalties infeccioses de l’Hospital de Sabadell, afirma que el principal problema encara continua sent la lentitud en la detecció ja que, segons Segura, “el trenta per cent dels nous diagnòstics ja es troben en una fase molt avançada del virus i un cinquanta per cent dels no detectats necessitarien un tractament”. D’aquests contagis nous, en el vuitanta per cent dels casos, es produeixen a conseqüència de pràctiques sexuals de risc, a les quals avui dia tothom hi està exposat: “Està en risc tota la població que no pren les mesures adequades de protecció a l’hora de mantenir relacions sexuals”, afirma el doctor Ferran Segura. Per aquest motiu, el director del servei de malalties infeccioses del Taulí assegura que cal incidir molt en la importància de fer-se la prova del VIH. De fet, segons ha explicat Segura, gràcies a un projecte del Taulí que es desenvolupa des de l’any 2006, en els últims anys les proves s’han incrementat en un 18 per cent arribant a les 15.000. “Els metges que detectin símptomes d’una possible infecció de VIH han de demanar la prova perquè així detectarem molts casos en fases inicials i això pot representar un canvi molt important per l’epidèmia. Es reduiran molt els contagis en el moment que comencem a tractar la gent quan toca”, ha assegurat el doctor Ferran Segura.

Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial contra la Sida, Segura també ha volgut reivindicar el que considera “un tema prioritari” com és la publicació d’un decret, aprovat pel govern del PSOE en l’última legislatura, que reconeix una especialitat mèdica específica de malalties infeccioses. El doctor Ferran Segura diu que el decret es troba “aturat” a conseqüència de les noves eleccions però confia en què no es quedi en un calaix perquè l’existència d’aquesta especialitat és molt important. “Espanya és gairebé l’únic país del món occidental que encara no l’ha reconegut”, ha dit Segura.

Consultori ‘online’ sobre la sida El doctor Ferran Segura, director del servei de malalties infeccioses de l’Hospital de Sabadell, també ha recordat que, des de fa uns anys, el web del Taulí té a l’abast dels ciutadans un consultori online sobre qüestions relacionades amb el virus del VIH. Un consultori que ha registrat prop de 17.000 visites i al voltant de 400 consultes, en un sol any, la qual cosa demostra que “encara hi ha molts dubtes” sobre aquesta infecció, apunta el doctor. Segura explica que, en el 95 per cent dels casos, les consultes tenen a veure amb situacions de risc que podrien derivar en un contagi del virus del VIH.

Acte central

Una vegada més, Sabadell també s’ha sumat a la commemoració del Dia Mundial contra la Sida. Ho fa sota el lema 30 anys de sida, 30 anys de vida ja que coincideix amb el trentè aniversari de l’any en què es va diagnosticar el primer cas de sida a Catalunya. D’aquesta manera, es volen destacar els avenços que hi ha hagut en aquesta matèria i, alhora, recordar els reptes pendents respecte d’aquesta malaltia. La regidora de Salut de l’Ajuntament de Sabadell, Cristina Moreno, ha assenyalat la importància de la prevenció i la detecció precoç i assegura que la commemoració del Dia Mundial de la sida “serveix per tenir-la present i no abaixar la guàrdia”.

Per commemorar el Dia Mundial de la Sida, la ciutat ha preparat un ampli programa d’activitats. Avui arriba l’acte central, que es farà aquest mateix vespre (20h) al Teatre del Sol. Consistirà en una selecció de números musicals de l’espectacle Set núvies per a set germans que s’està representant al teatre del carrer del Sol. Abans, però, l’actor sabadellenc Fermí Casado llegirà un manifest sobre el Dia Mundial de la Sida.

Veure en línia : RÀDIO SABADELL

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: