Webs Locals

Agenda de Castelldefels [+]

Avui és: 26-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Web local Castelldefels

Sabies que Castelldefels va aprovar el III Pla Local d’Igualtat de Gènere per al període 2018-2021?

dijous 1 de març de 2018

Sabies que Castelldefels va aprovar el III Pla Local d'Igualtat de Gènere per al període 2018-2021?

Els plans d’igualtat constitueixen l’eina principal per al desenvolupament de les polítiques d’igualtat entre dones i homes, una iniciativa que l’Ajuntament de té en marxa des de l’any 2006

Dotar l’Ajuntament de la seva eina principal per al desenvolupament de les polítiques d’igualtat entre dones i homes. Amb aquesta finalitat, el Ple municipal va aprovar per unanimitat el passat 22 de febrer el III Pla Local d’Igualtat de Gènere per al període 2018-2021.

"És un Pla que abasta totes les àrees de l’Ajuntament, no només Igualtat, com per exemple àmbits d’urbanisme i de civisme" va explicar l’alcaldessa de Castelldefels Maria Miranda (PSC). “Estem convençuts de que aquest Pla i les iniciatives que incorpora seran molt profitoses per a la ciutat”. A més l’alcaldessa va voler remarcar que l’equip de Govern "treballa i continuarà treballant per construir un Castelldefels amb igualtat d’oportunitats i sobre tot una ciutat igualitària on la figura de la dona estigui cada dia més empoderada".

“Aquest nou Pla sorgeix dels problemes i les necessitats que té el municipi en matèria d’Igualtat de Gènere així com de les accions i bones pràctiques que s’han dut a terme durant els últims anys”, va exposar el regidor d’Igualtat, Àlex Company (CSPOT). “S’ha elaborat d’una manera molt participativa amb diferents grups focals de treball, amb grups de dones de diferents edats i de diferents àmbits socials; i també amb associacions i entitats i agents cívics de la nostra ciutat”, va explicar Company.

L’estratègia principal sobre la qual gira aquest tercer pla és la transversalitat de gènere, un salt qualitatiu respecte les polítiques sectorials d’igualtat, sovint adreçades a les dones, per centrar-se en els processos i les institucions on aquesta desigualtat es produeix. En aquest sentit, s’ha utilitzat el terme “transversalitat de gènere” en referència a l’estratègia que incorpora la perspectiva de gènere a totes les polítiques i actuacions públiques, de forma transversal, en tota l’Administració Pública.

Si vols coneixer els principis rectors i les accions a dur a terme ves al següent enllaç

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: