Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Formació
Entrevista a Maria Montesinos, directora de ’Indera consultoría de género’

"Sempre hi ha quotes en la vida i a tots els nivells, però quan això pertoca a les dones és quan es posa el crit al cel"

dimarts 17 d'abril de 2012

"Sempre hi ha quotes en la vida i a tots els nivells, però quan això pertoca a les dones és quan es posa el crit al cel"

Maria Montesinos és la directora de INDERA CONSULTORÍA DE GÉNERO, i des de fa tot just una setmana imparteixen cursos amb perspectiva de gènere. En conseqüència amb l’essència de la fundació, “la reivindicació dels drets de les dones i les nenes mitjançant l’enfortiment i mobilització de persones, grups, organitzacions i institucions que generin aliances i treballs en xarxa per la incidència política”

-Cursos per aplicar la perspectiva de gènere...

Sí, vàrem començar el primer fa una setmana Fonaments de la perspectiva de gènere (10.04.2012-10.06-2012), i estem preparant tres més, L’eficàcia de l’ajut i finançament per als drets de les dones, Els mitjans de comunicació i la igualtat de gènere, i Avaluació de polítiques públiques des d’una perspectiva de gènere.
Es tracta de cursos bastant bàsics i basats en els valors de la consultora, que són els principis que ens guien es basen en valors feministes, compromesos amb l’equitat de gènere i la justícia social. Això implica treballar per l’eliminació de totes les formes de discriminació i superar, entre altres, les constants desigualtats respecte a l’exercici efectiu dels drets sexuals i drets reproductius, les persistents discriminacions en el mercat laboral i la violència de gènere.

-Penseu que hi ha un dèficit de gènere, doncs?

Sobretot a les empreses privades, en una gran empresa (els plans d’igualtat només vinculen a les empreses grans, de més de 250 treballadors) és aconseguir posicionar els plans d’igualtat en les seves prioritats, i per això s’han de teixir moltes aliances, vèncer moltes resistències a tots els nivells. I ara costa molt convèncer a una empresa que destini recursos al pla d’igualtat quan estan a voltes amb un ERE, per exemple o en les empreses que estan reduint les jornades laborals... Hi ha empleats de les grans empreses que ni tan sols saben que tenen un pla d’igualtat i que si ho saben mai no s’ho han llegit.

- I quina és la via per tal de que això es pugui portar a terme?

La legislació ja està redactada, d’alguna manera, ja està feta, nosaltres treballem allò que és quotidià, l’ajut en sensibilització saber el perquè, és un tema que està sobre la taula des de fa poc temps. Hi ha un context de construcció del gènere, actes que et sobrepassen com a persona, són un procés de sensibilització perquè ja ho estan treballant i d’altres en el que s’ha de posar èmfasi. S’ha de treballar el dia a dia, el què és quotidià i les relacions laborals encara més. S’ha d’aconseguir que això estigui a la carpeta de les prioritats.

- I sobre les quotes?

Nosaltres el què fem és fomentar l’acció positiva (el que abans es deia discriminació positiva), hem de ser conscients de que sempre hi ha quotes en la vida i a tots els nivells, però quan això pertoca a les dones és quan es posa el crit al cel. Per exemple, organismes com la FAO té places assignades per països, si ets d’un o un altre país segons el moment tens més o menys possibilitats de treballar. O la mateixa secretaria general del BM o del FMI que es reparteix entre els EUA i Europa, o la presència dels països emergents.

-Així que d’alguna manera esteu formant feministes

Les persones que s’apunten ja tenen aquesta sensibilitat, la veritat. Públic objectiu és gent que treballa en diferents institucions a Catalunya, a l’Estat Espanyol, a Amèrica Llatina, la majoria són gent en actiu i es requereix una aplicació d’unes 3 hores a la setmana, fem servir el sistema moodle i una tutoria a cada alumnat són tutoritzats
Tipus de persona de la inscripció treballa en Drets Humans però falta base. Hi ha molta confusió encara per exemple, encara es hi ha gent que identifica gènere amb dones, nosaltres treballem el gènere en temes socials. Hi ha especificitats tal i com es manifesten en els projectes de treballadors socials, sobre tot els qui treballen en persones d’origen ètnic, que les actuacions no siguin etnocèntriques. Hi ha problemàtiques de la migració.

-Quines són les diferències entre els cursos presencials i els que són virtuals?

Els cursos están dissenyats com a virtuals, és a dir, no ens limitem a fer conversions de documentació a pdf. Un curs a distancia permet que la gent intervingui més a través dels foros, es senten més protegits. Pots pensar més la resposta, tens més temps. També permet que hi hagi gent de més llocs. Ara mateix tenim uns 40 matriculats, que és una xifra òptima per mantenir una bona docència i hi ha gent de Madrid, Barcelona, Senegal, Guatemala, Equador... en total són 10 o 15 llocs que enriqueixen molt el debat.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: