Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 10-12-2018
>
<
Desembre'18
llmamejovessum
2627282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Internacional : Breus

Sense vel, les dones iranianes reclamen la seva llibertat

dimarts 13 de maig de 2014

Sense vel, les dones iranianes reclamen la seva llibertat

Hi ha certs plaers, com sentir la brisa recórrer teus cabells, que, de tan petits, vam arribar a no percebre’ls. Aquest pessigolleig, aquesta sensació de llibertat, es tornen tan quotidians que ens oblidem que existeixen. Però passa que, en certs llocs del món, es priva algunes persones d’aquesta sensació. I llavors , el que per a uns és una cosa nimi , fins a un destorb , per a altres es converteix en un símbol .

Això és el que li passa a moltes dones a l’Iran , on el hijab , o vel islàmic , és d’obligat ús per llei . Tota dona ha de mostrar-se en públic adequadament tapada , faci fred o calor ( i l’estiu iranià és sufocant ) . Si no ho fa o es cobreix de manera inadequada , pot acabar en un calabós . I , però, moltes , cada vegada més , ho fan . Però és que , a més, ara deixen constància del seu delicte .

La periodista iraniana establerta a Londres Masih Alinejad va obrir el passat 3 de maig una pàgina a Facebook anomenada Llibertats furtives de les dones iranianes , on animava als seus compatriotes a compartir fotografies en què apareguin sense vel . En deu dies la pàgina té més de 142.000 seguidors i centenars de fotografies . Les imatges mostren dones desproveïdes de mocador en menjars familiars , passejades per la platja , pel bosc o sopant en un restaurant .

Però no cal navegar per Internet per adonar-se que la doctrina oficial de la República Islàmica xoca frontalment amb la manera de vida d’una gran part de la societat . Un passeig pels carrers de Teheran serveix per adonar-se que el vel , per a moltes dones , és simplement un complement estètic que amb prou feines els cobreix la coroneta .

Alinejad afirma que la seva intenció no ha estat criticar l’ús del hijab , sinó obrir el debat a l’interior del seu país sobre la lliure elecció del seu ús . A jutjar pel seu èxit de convocatòria , sembla que hi ha moltes dones disposades a defensar el dret a que el vent despentini els cabells .

Veure en línia : La Vanguardia

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: