Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple Favorits



Si vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat








Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 18-01-2019
>
<
Gener'19
llmamejovessum
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Comunicació

Set tuits, una disculpa i una declaració soterrada

dimarts 26 de febrer de 2013

Set tuits, una disculpa i una declaració soterrada

Ahir va tornar a aflorar com un malson recurrent un rere altre els falsos mites sobre la violència de gènere. La deslegitimació per la negació de tota una xacra social, si es nega, o es converteix en part d’un interès pretesament més ocult, es nega la realitat. La tècnica no es nova ni de bon tros, té el nom de negacionisme, i segons com es pot considerar apologia de la violència.

Aquest cop va anar a càrrec del diputat per València per UPyD, Toni Cantó, a través de twitter, qui va deixar anar i que teniu reproduïts a la fotografia que il·lustra aquesta peça. Set peces de 140 caràcters que cauen com una llosa sobre les persones que pateixen i lluiten la violència masclista.

Segons Miguel Lorente, professor de Medicina Legal de la Universitat de Granada i ex delegat del Govern contra la Violència de Gènere en un article publicat a El País desmunta una per una aquestes afirmacions (per les que després va demanar perdó), bàsicament enfrontant dades del Consell Superior del Poder Judicial i la Fiscalia General de l’Estat han analitzat la situació i han conclòs que les denúncies falses no arriben a l’1% del total.

Així es dedueix que el de violència de gènere és, amb diferència, el delicte amb menys denúncies falses. Però, a més, el fet que aquells que defensen la fal·làcia de les falses denúncies canviïn sistemàticament les seves dades demostra que menteixen. Al principi usaven com a referència el percentatge de sentències no condemnatòries (un 30%), però com no era sostenible ara empren el percentatge de dones que retiren la denúncia o no volen declarar contra la seva parella.

Però sobretot, perquè la gran majoria de dones, simplement no denuncien, i tal i com conclou Lorente: “La idea de les denúncies falses és el reflex dels arguments que la desigualtat i el masclisme ha utilitzat històricament per defensar els seus privilegis i atacar les dones. Mai han pres el silenci després dels casos de violència com fals, perquè era coherent amb aquesta normalitat construïda sobre l’agressió. En canvi, la denúncia per sortir-ne si és presa com falsa. I és que les paraules se les emporta el vent, però la paraula és la llei.”

D’altra banda, la reacció de les associacions no s’ha fet esperar,
"Algú que atempta d’aquesta manera contra els drets de les dones no pot representar les ciutadanes d’aquest país, és un fet molt greu i intolerable i denota una actitud masclista que perjudica seriosament la igualtat que havia de defensar des de la seva posició", ha declarat la presidenta de la Federació de Dones Progressistes, Yolanda Besteiro.

També ha destacat que "el mal ja està causat i que de res serveix demanar perdó per aquests fets deplorables" perquè unes declaracions d’aquest tipus per al que serveixen és "per encoratjar als agressors en perjudici de les víctimes".

Per això, la Federació d’Associacions de Dones Separades i Divorciades es planteja començar a informar les dones sobre la ideologia que defensa UPyD i el que suposa votar aquest grup parlamentari ", ha assegurat la seva presidenta, Ana María Pérez del Campo.

Precisament, Pérez del Campo ha dit que Cantó sembla no saber que les lleis contra la violència de gènere "no estan fetes contra els homes en general sinó contra els homes que colpegen i assassinen les seves dones i fins i tot als seus fills".

"Cantó ha canviat l’escenari pel Congrés i allà no es fa teatre", ha comentat la presidenta de la Federació d’Associacions de Dones Separades i Divorciades, que creu que "és un perill" que aquest home continuï com a diputat.

Les associacions de dones signants han recordat a Toni Cantó que, segons la Fiscalia General de l’Estat, la xifra de les que es puguin considerar denúncies falses per aquest delicte suposa el 0,0096% dels procediments i que les seves afirmacions no fan sinó posar dificultats a l’eradicació d’aquesta xacra social.

Les organitzacions signants del comunicat són les següents: Federació de Dones Progressistes, Federació d’Associacions de Dones Separades i Divorciades, Fundació Dones, Coordinadora Espanyola per al Lobby Europeu de Dones, Dones Juristes Themis, Comissió de Maltractaments a Dones, Unió d’Associacions Familiars , Dones Opañel, Dones per Salut, Dones per a un envelliment saludable, Regidora 79 i Associació Beatriz Cienfuegos.

A més, UPyD ha decidit mantenir al diputat en el seu càrrec, malgrat la petició de reprovació de PP, PSOE, CiU i ICV. La Diputada d’Unión, Progreso y Democracia Irene Lozano ha declarat abans de la reunió de la Junta de Portaveus, Lozano ha subratllat que les "desafortunades" declaracions que va realitzar aquest dilluns Cantó a través del seu compte de ’Twitter’ són un "error" que ja ha estat "rectificat" pel mateix diputat valencià, i ha apuntat que "tothom té una segona oportunitat i Toni Cantó també".

"És molt obvi dir que tots ens equivoquem i que rectificar és de savis, però ell ha rectificat", ha insistit la parlamentària de la formació magenta, abans de deixar clar que la posició del seu partit sobre la violència de gènere està "absolutament clara ". "No li traiem gens d’importància al problema de la violència", ha apuntat Lozano.

El cas és que set tuits són molts, el cas és que, a més, el seu partit porta en el seu programa electoralla supressió dels jutjats especialitzats en violència de gènere.

301-Supressió dels jutjats especialitzats en violència de gènere com a tals, tornant a l’àmbit de la jurisdicció civil i penal aquests assumptes i aprofitant l’existència d’aquests jutjats i els mitjans personals i materials de què disposen per reforçar les necessitats de la planta judicial.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: