Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 17-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional : Breus

Tahrir: vetat per a les dones

dimecres 17 de juliol de 2013

Tahrir: vetat per a les dones

UN grup d’homes, poden ser desenes o centenars, envolten una dona, li treuen la roba i la grapegen per tot el seu cos. En moltes ocasions, l’agressió inclou en violació i, en alguns casos, són utilitzats objectes que deixen greument ferides a les víctimes. Això és el que ha vingut succeint de forma sistemàtica a la plaça cairota de Tahrir en els dies de manifestacions multitudinàries. Els egipcis han abarrotat de nou en les últimes setmanes la simbòlica plaça, epicentre de la revolució egípcia, i, amb això, han tornat les denúncies d’agressions sexuals de desenes de dones egípcies i estrangeres. "Es tracta de crims greus que impedeixen a les dones participar en la vida pública en un moment tan clau com l’evolució del país", denuncia Human Rights Watch.

L’Operació contra l’Agressió i la Persecució (OpAntiSH), una organització civil egípcia que ha posat a disposició una línia telefònica per ajudar les víctimes i que busca intervenir per aturar o prevenir els atacs, va registrar en els dies previs a la caiguda del Govern islamista de Mohamed Mursi fins a 88 denúncies: 46 casos el 30 de juny, 17 l’1 de juliol i 25 el 2 de juliol. Segons un voluntari del grup, una de les víctimes va necessitar cirurgia després d’haver estat violada amb "un objecte punxant". Amnistia Internacional creu, però, que la veritable xifra és més gran, ja que no totes les víctimes demanen ajuda al grup.

Davant la repetició de casos com aquests, s’ha creat també el grup Guardaespatlles de Tahrir, homes que patrullen vestits amb armilles reflectants la plaça cairota i que intervenen quan una dona està sent agredida. Els seus voluntaris també formen murs de contenció al voltant dels grups de dones a Tahrir per prevenir els assalts. Però, malauradament, és freqüent que els voluntaris o acompanyants de les dones siguin colpejats i apartats d’aquestes per les torbes enfervorides.

(...)

Font: NoticiasdeÁlava

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: