Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional : Breus

"Tornada a l’escola" per a dones kenyanes que volen aprendre a llegir la Bíblia

divendres 6 de setembre de 2013

"Tornada a l'escola" per a dones kenyanes que volen aprendre a llegir la Bíblia

Una quinzena de dones han reprès les classes a l’oest de Kenya amb l’objectiu, entre altres, de ser capaços de llegir per si mateixes la Bíblia , i adquirir altres habilitats que els permetin abandonar negocis il · legals , com la fabricació de licors casolans .

"Algunes d’elles volen saber com llegir la Bíblia , altres, com controlar els progressos acadèmics dels nens al seu càrrec " , relata Grace Gundo , fundadora d’aquesta escola d’educació per a adults a la localitat occidental kenyana de Orongo , en declaracions publicades avui pel diari local Daily Nation .

A més de llegir i escriure , l’escola -oberta el 2006 - els ensenya com fabricar objectes usant els materials a la seva disposició .

"Moltes de les que han vingut a rebre una educació han deixat els mitjans tradicionals de guanyar diners , que normalment és la fabricació casolana de chang’aa ( nom en suahili per a una popular beguda d’altíssima graduació alcohòlica elaborada amb mill , sorgo i blat de moro ) " , assegura Gundo .

"Intentem ensenyar altres formes de guanyar-se la vida" , apunta .

Risper Seme , de 73 anys , és una de les 17 dones que cada dilluns i cada divendres va a l’escola , on, amb el seu pols tremolós , redacta sobre una pissarra de mà les lletres de l’alfabet amb un guix .

" Es va dedicar a la producció de chang’aa després de la mort del seu marit . Més, era una dona molt antisocial , però m’alegra que hagi canviat per a millor" , comenta Gundo sobre Seme .

La menor de la classe , Carolyne Okeyo , de 45 anys , també s’ha convertit en " un membre productiu de la societat" , segons el rotatiu local .

" Es passava el dia donant voltes i fent tot tipus de coses rares . Obstant això, ara està al màxim . Fins i tot ha convençut al seu marit perquè s’apunti a una escola d’adults -assenyala Gundo - . I això és un gran pas , perquè els homes solen avergonyir d’aquestes iniciatives " .

Per Gundo , iniciar el projecte no va ser senzill , ja que "molta gent percep anar a classe com una pèrdua de temps" , però , amb el pas dels anys , la resposta per part de la comunitat ha anat millorant .

Al final del curs , que és gratuït , les alumnes aprovades obtenen un certificat que els permet accedir a un centre d’educació per a adults a Kisumu , la capital regional.

Font: Diario Vasco

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: