Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 22-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Convocatoria destacada

Noticies : Breus

"Trobar temps dins del temps per a les dones"

divendres 16 de juny de 2017

"Trobar temps dins del temps per a les dones"

L’Institut Català de les Dones i la Reforma Horària presenten la campanya "Trobar temps dins del temps per a les dones"

L’Institut Català de les Dones (ICD) i la Reforma Horària (RH) han donat a conèixer la campanya “Trobar temps dins del temps per a les dones” en el marc de la 4a Setmana dels Horaris, que se celebra aquests dies. L’objectiu és debatre sobre la RH des d’una perspectiva de gènere i contribuir a fer-la efectiva promovent que les associacions de dones siguin motor del canvi de les mesures que cal implementar i que contribueixen al benestar de les dones.

La RH permet avançar en els principis de la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes pel que fa a l’equilibri entre el treball de mercat i el treball de cura, la coresponsabilitat i també en l’apoderament de les dones. La campanya consisteix en donar a conèixer les propostes del Pacte nacional de la RH que beneficien les dones a representants de l’associacionisme femení, per tal que les divulguin a les associades i els seus àmbits d’actuació i influència.

La sociòloga Cristina Sánchez Miret i Xavier Peralta, psicòleg organitzacional de la RH, seran els encarregats d’impartir cinc sessions on s’aprofundirà des de la perspectiva de gènere en les propostes del Pacte nacional de la RH pel que fa al teixit productiu, l’administració, l’educació (-18 i +18 anys), el comerç i el consum, la cultura i l’oci (a l’audiovisual, l’associacionisme i l’esport), la salut, i la mobilitat. Les sessions tindran lloc a Lleida (3 de juliol), Barcelona (4 de juliol), Tarragona (5 de juliol), Tortosa (6 de juliol) i Girona (dia 11 de juliol).

El document base de treball d’aquestes sessions ha estat elaborat conjuntament entre la RH i l’ICD, a través del Consell Nacional de Dones de Catalunya. Les dones catalanes són les més estressades de tota Europa i ocupen el cinquè lloc en el mateix rànquing a nivell mundial. Alguns dels beneficis del Pacte per a la RH que se signarà al juliol son: disposar de millor salut i qualitat de vida, més temps lliure, la recuperació del valor del son, el desenvolupament de la carrera professional, l’augment del co-lideratge i més coresponsabilitat i temps de cura compartit.

Teixit productiu: projecta el canvi a partir de l’Acord d’impuls laboral de la reforma horària. 10 objectius per a la negociació col·lectiva, i els compromisos són: la introducció dels àpats en un horari saludable; la compactació de la jornada laboral, la introducció d’horaris flexibles on sigui possible, i l’impuls de mesures per evitar el presencialisme i millorar la productivitat.

Administració: el 61% d’aquest sector són dones. El Pacte suposa: la generalització dels àpats en un horari saludable; l’adaptació dels horaris i de l’agenda política dels càrrecs a la RH; l’establiment d’un horari de tancament dels equipaments públics; l’adhesió al Pacte per a la societat digital per evitar el desplaçament; afavorir l’ús òptim del temps i permetre la conciliació; i, en els municipis, concretar la RH amb els pactes del temps, implicant les organitzacions socials, econòmiques i la ciutadania.

Comunitat educativa: la RH centra en tot moment l’interès superior de l’infant per damunt d’altres consideracions i vol compatibilitzar horaris educatius i laborals. Es garanteix l’autonomia de cada centre per dissenyar els horaris tenint en compte una franja horària saludable. S’estableix l’acomodació de la jornada escolar a la franja horària més saludable possible, sobretot del temps destinat a l’àpat del migdia, i l’avançament de les activitats extraescolars per respectar la convivència familiar de tarda i vespre, i el temps de descans.

Comerç: el 72% de les persones ocupades en aquest sector són dones. La RH planteja la compactació horària perquè els establiments tanquin més aviat i facilitar la compra al migdia. El Pacte aposta per un canvi fins a les 19:30h en la franja horària del consum majoritari. A més, es fomentarà un horari de compra responsable modificant els hàbits de consum i l’oferta dels comerços.

Audiovisual: aposta per l’establiment progressiu com a hora punta de la programació en la franja de 20:00h a 23:00h. A més, es promocionarà l’avançament dels informatius i es programarà tenint en compte el públic objectiu, especialment el públic infantil i adolescent.

Associacionisme: on les dones representen el 52% de les organitzacions que impliquen cura i servei als altres com les AMPA, les entitats de defensa dels drets humans i les entitats culturals, i es proposa la millora dels processos interns de treball; generalitzar els àpats en horaris saludables en les activitats organitzades, i adaptar al tercer sector a l’Acord d’impuls laboral de la Reforma Horària i els 10 objectius per a la negociació col·lectiva.

Esport: la bretxa de gènere és aclaparadora i el 77% d’homes en practiquen davant el 23% de dones. S’estableix l’adaptació d’uns horaris més saludables de pràctica esportiva i generalització de les activitats físic-esportives pels infants i joves en edat escolar entre l’acabament de les classes i les 20:00h.

Serveis sanitaris: la RH implantarà mesures de gestió del temps de treball (horaris, jornada, descansos, borses d’hores, flexibilitat, etc.) i l’e-treball.

Mobilitat: les dones es desplacen més que els homes en transport públic, el 21% de dones versus el 17% dels homes, o caminant, que ho fan el 52% de dones versus un 45% d’homes. El Pacte proposa adaptar la mobilitat a aquesta realitat i als horaris derivats de la RH.

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: