Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 25-02-2018
>
<
Febrer'18
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4

Convocatoria destacada

Coctels&Net bcn Especial Emprenedores
Coctels&Net bcn Especial Emprenedores
Dimecres 13 Desembre 18:30h - Mobile World Centre
Internacional : Breus

Tropes africanes finançades per l’ONU van violar a dones a Somàlia

dilluns 8 de setembre de 2014

Tropes africanes finançades per l'ONU van violar a dones a Somàlia

Soldats de la força de la Unió Africana a Somàlia (AMISOM), finançada entre d’altres donants internacionals per l’ONU, van abusar i explotar sexualment dones adolescents a Mogadiscio (Somàlia), ha denunciat aquest dilluns en un informe Human Rights Watch (HRW).

L’organització ha registrat almenys 10 incidents d’assalts sexuals, incloent la violació d’una nena de 12 anys. Els fets es van produir entre 2013 i 2014 a la capital de Somàlia, Mogadiscio, on les dones acudien per rebre cures mèdiques i menjar.

"Els soldats de la Unió Africana, servint d’intermediaris somalis, van utilitzar una varietat de tàctiques, com ajuda humanitària, per obligar dones i adolescents vulnerables a activitats sexuals. També van violar i van agredir sexualment dones que van venir a buscar ajuda mèdica o aigua a les bases de AMISOM ", ha detallat HRW.

"Aquest cas és particularment xocant per l’ús directe de l’ajuda humanitària com a esquer per a les dones", ha afirmat Laetitia Bader, una de les autores de l’informe.

Segons HRW, les violacions són rarament castigades a Somàlia. Les dones que viuen amuntegades en els refugis per a desplaçats són especialment vulnerables. L’ONU estima en 1,1 milions el nombre de persones desplaçades dins de Somàlia causa de la guerra i la fam.

També es registra en l’informe el creixement de l’explotació sexual i la prostitució entre els soldats d’AMISOM. Són activitats "rutinàries i organitzades", ha indicat HRW.

Els soldats paguen 5 dòlars, i fins i tot els donen les seves identificacions perquè aquestes puguin entrar i sortir amb més facilitat de la base.

AMISOM, finançada per l’ONU, va arribar a Somàlia el 2007 per ajudar a restaurar l’ordre i derrotar el grup militant islamista a Shabaab, que té relació amb Al-Qaida. Se li atribueixen molts dels èxits del govern somali contra l’islamisme radical.

A més de l’ONU, les tropes de AMISOM han rebut donacions de la Unió Europea, el Regne Unit i els Estats Units.

Les 22.000 tropes de Amisom provenen d’Uganda, Burundi, Kenya, Etiòpia, Sierra Leone i Djibouti. L’informe afirma que són immunes a la persecució per part del govern somali.

Només dues de les 21 dones i nenes entrevistades per HRW han presentat una denúncia, normalment per por a represàlies, mentre que les que tenen sexe per diners no volen perdre el seu principal font d’ingressos.

LaInformación

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: