Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
#womanlidertic : Breus

Twitter fomenta que hi hagi més dones programadores

dimecres 27 de juny de 2012

Twitter fomenta que hi hagi més dones programadores

Twitter ha anunciat la seva col·laboració amb el projecte Girls who code, una iniciativa que busca donar suport a les menors de 13 a 17 anys a cursar estudis d’enginyeria informàtica. Twitter ha denunciat la baixa presència de la dona en el camp de l’enginyeria informàtica i ha assegurat que disposar d’equips amb més paritat de sexe pot crear "un ambient encara millor".

Les dones de tot el món continuen trencant barreres en la seva integració al món laboral. Els canvis en la legislació i la mentalitat de les societats ha ajudat en un procés que encara està lluny de finalitzar. Les dones segueixen lluitant pels seus drets, encara que hi ha encara hi ha molt per fer. Per exemple, la presència de dones al capdavant de grans companyies encara és molt inferior a la dels homes. Només el 3,6 per cent de les companyies més poderoses del món, les que figuren en Fortune 500 estan dirigides per dones, el que il·lustra la situació actual.

En el camp de la tecnologia la presència de les dones, sobretot en camps com el de la programació, també és molt inferior a la dels homes. Tot i que als Estats Units el 57 per cent dels titulats són dones, en el cas dels estudis sobre informàtica seva presència és només del 14 per cent. Es tracta d’un problema del qual les empreses són conscients, i algunes, com Twitter volen sumar els seus esforços perquè la situació canviï. Per aquest motiu, Twitter ha confirmat el seu suport al projecte Girls who code.

Es tracta d’una iniciativa que pretén incentivar les menors que estan cursant els seus estudis de secundària, amb edats compreses entre els 13 i els 18 anys, que escullin estudis relacionats amb l’enginyeria informàtica. Es tracta d’un camp amb presència majoritària d’homes, que ha provocat que es consideri un camp d’estudi masculí, poc atractiu per a les dones. No obstant això, aquesta concepció no té cap rigor i el projecte Girls who code vol que vagi canviant.

(...)

Font: Europa Press

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: