Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 25-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Política : Breus

Un 80% de dones amb família monoparental sent discriminació laboral

dilluns 23 de setembre de 2013

Un 80% de dones amb família monoparental sent discriminació laboral

El 80 per cent de les dones que es fan càrrec de manera exclusiva dels seus fills afirma sentir discriminació laboral , tant en el seu accés a l’ocupació com a les menors oportunitats de desenvolupament i promoció dins del mateix, segons el II Informe Dones amb Responsabilitats Familiars No Compartides i Ocupació realitzat per la Fundació Adecco i basat en una enquesta a 800 dones que encapçalen famílies monoparentals .

La Fundació recorda que aquest tipus de famílies en què un sol progenitor és responsable únic dels seus fills són , segons les seves dades , 548.600 a Espanya i gairebé 9 de cada 10 estan encapçalades per la figura materna .

En concret , l’estudi reflecteix que les barreres en l’accés a l’ocupació , les dificultats per conciliar , les escasses oportunitats de promoció i la desigualtat salarial són les principals causes de la discriminació que denuncia aquest col · lectiu.

Així, un 62 per cent creu que les seves oportunitats d’accedir al mercat laboral o , dit d’una altra manera , superar un procés de selecció , es veuen minvades per la seva condició de " mare sola " . També un 57 per cent de les enquestades ressalten l’absència de polítiques de conciliació a les empreses .

A més, un 28 per cent afirma sentir discriminació en el seu desenvolupament professional al no tenir les mateixes oportunitats de promoció que els altres , i, en concret , un 14 per cent ha assenyalat que el salari és un dels factors de discriminació .

Segons la directora d’operacions de la Fundació Adecco , Arancha Jiménez , "tot i que s’està avançant molt en aquest terreny" , l ’"estigma social" de les " mares soles " és encara " molt fort" i se segueixen observant prejudicis i "falses creences " en el si de les empreses que creuen que "el seu compromís amb l’organització serà menor" .

D’altra banda, l’informe ressalta que 7 de cada 10 dones prefereix treballar a temps parcial per ocupar dels seus fills , però que més de la meitat no ha trobat aquest tipus de jornada pel que està emprada a temps complet .

Així, un 40 per cent d’aquest col · lectiu es troba en situació d’atur i més de la meitat , amb un 55 per cent de les enquestades , són aturades de llarga durada. A més, dos de cada tres afirma arribar a final de mes amb dificultat , pel que en un 30 per cent opta per compartir l’habitatge amb familiars o altres persones.

Font: Europa Press

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: