Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Violència de Gènere : Breus

Un de cada tres espanyols tolera algun tipus de maltractament en la parella

dimarts 3 de juny de 2014

Un de cada tres espanyols tolera algun tipus de maltractament en la parella

Un de cada tres espanyols ( un 36 %) es mostra tolerant cap a un o més comportaments de maltractament com les amenaces verbals , la desvalorització o la violència de control sobre la parella , segons revela l’ I Estudi de Percepció social de la violència de gènere 2013 , presentat per la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere i la Secretaria d’Estat de Serveis Socials i Igualtat .

L’informe, elaborat pel professor de Sociologia de la Universitat Autònoma de Madrid , Gerardo Meil , basant-se en les respostes de 2.580 entrevistats majors de 18 anys , reflecteix que un 92% de la població espanyola- tant homes com dones- considera " inacceptable " la violència de gènere en la parella davant d’un 6% que ho veu com "una cosa inevitable que sempre ha existit" i un 2 % que ho considera " acceptable en algunes circumstàncies" .

No obstant això , un 36% tolera alguns comportaments que també constitueixen maltractament . Així , al voltant d’un 30% dels enquestats accepta com a inevitable o acceptable en algunes circumstàncies la violència de control ( un 29 % de dones i un 32 % d’homes ) ; aproximadament un 10% tolera la desvalorització de la parella (un 8 % de dones i un 10 % d’homes ) ; i al voltant d’un 7% accepta les amenaces verbals ( un 6% de dones i un 7 % d’homes ) . Per contra, la violència sexual i física són acceptades per un 2% .

La secretària d’ Estat d’Igualtat , Susana Camarero, ha qualificat de "gran avanç respecte a fa no molts anys" el fet que un 92 % dels espanyols rebutgi la violència de gènere , encara que s’ha mostrat preocupada pels molts enquestats que " no identifiquen " algunes actituds- com el control sobre la roba de la parella , les amistats , la feina, la gelosia -com maltractament .

Aquestes actituds , segons ha alertat , es donen igualment en els adolescents , entre els quals un 28 % assegura haver patit algun tipus de control per part de la seva parella . Per això, ha anunciat que la pròxima campanya contra la violència de gènere anirà dirigida als adolescents per advertir sobre les primeres evidències del maltractament i promoure un ús responsable de les noves tecnologies .

Font: Público

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: