Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 18-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Societat : Breus

Un estudi reflecteix que cada andalusa fa treball domèstic per valor de 30.237 euros a l’any

dijous 3 d'octubre de 2013

Un estudi reflecteix que cada andalusa fa treball domèstic per valor de 30.237 euros a l'any

Un estudi reflecteix que cada dona andalusa fa treball domèstic per valor de 30.237 euros a l’any i que les dones dediquen dues hores i mitja cada dia més que els homes a la cura de la llar i la família .

La consellera andalusa d’Igualtat , Salut i Polítiques Socials , María José Sánchez Rubio , ha presentat aquest dijous aquesta investigació , realitzada per l’Institut Andalús de la Dona ( IAM ) i el Departament d’Economia , Mètodes Quantitatius i Història Econòmica de la Universitat Pablo d’ Olavide . Es tracta de la primera anàlisi que determina el valor econòmic del treball de cures que dones i homes realitzen per al sosteniment de les llars i el benestar de la societat .

L’estudi ’ El treball de cures de dones i homes a Andalusia . Mesura i Valoració ’ , dirigit per la professora de la UPO Lina Gálvez , també revela que el treball en l’àmbit domèstic aporta a Andalusia una riquesa no comptabilitzada de 167.500 milions d’euros anuals , xifra que està molt per sobre del PIB andalús generat pel treball remunerat (140.000 milions el 2012 ) i de la qual 104.800 milions ( el 62,5 %) serien aportats per les dones .

En concret , cada dona andalusa realitza anualment de forma gratuïta un treball de cures (llar i família) de 30.237 euros , gairebé el doble del generat per un home ( 18.822 euros ) .

En aquest sentit , l’estudi contribueix a transformar la percepció del treball domèstic no remunerat , així com del propi treball remunerat , considerat tradicionalment com a única base econòmica de la societat . Encara més , segons ha destacat la consellera , en "aquests moments de retallades pressupostàries " , en què, va incidir , el Govern no pot "utilitzar l’excusa de la crisi per retallar en un àmbit econòmic tan imprescindible per al desenvolupament de la societat com és la dependència " .

En concret , Sánchez Rubio va posar com a exemples la retallada estatal en el programa d’escoles infantils i la retirada de finançament a la Llei de la Dependència , per la qual s’han vist afectades 51.093 dones que exercien de cuidadores no professionals ia les que es va deixar de pagar la Seguretat Social després de les reformes del Govern .

Font: LaInformación

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: