Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Drets

Un matrimoni, només un, a tots els efectes i afectes

dijous 8 de novembre de 2012

Un matrimoni, només un, a tots els efectes i afectes

El col•lectiu de Barcelona LGTB (Lesbianes, gays, Transsexuals i bisexuals) van celebrar amb cava la confirmació de constitucionalitat dels matrimonis de persones del mateix sexe, arran de resolució del Tribunal Constitucional de rebutjar el recurs, interposat pel Partit Popular fa set anys.

Amb cava i davant de la placa que recorda l’assassinat de Sònia un sis d’octubre de 1991, al Parc de la Ciutadella. Un crim assassinada a cops per un grup de neonazis, va marcar una fita en la defensa del col·lectiu, i ahir va ser l’escenari de l’alegria per l’assoliment definitiu dels drets dels i de les homosexuals, amb el reconeixement definitiu de la unió de persones del mateix sexe.

Alegria i tranquil·litat, perquè set anys esperant una decisió del Tribunal Constitucional que afecta a la vida privada de les persones, és massa temps. Així, Elisabet Vendrell, presidenta de l’Associació de famílies Lesbianes i Gais, “d’adonar-nos que han estat set anys vivint amb una mena d’incertesa i una sensació estranyíssima.”

“No sé que hagués passat si arriba a sortir que no, aquí pensàvem que decidirien a favor dels matrimonis homosexuals per la composició del Tribunal, però sempre hi ha sorpreses”, afirma Sònia López, coordinadora del grup LGTB d’UGT i secretària d’igualtat i Polítiques Socials.
Perquè de fet hi ha més de 4.800 matrimonis homosexuals només a Catalunya, però en realitat “estem parlant d’una conquesta de drets socials, es reconeixen molts altres drets associats, com el d’adopció, els d’herència, els d’orfandat i altres permisos reconeguts”, afirma Sònia Lòpez.

En el mateix sentit es van posicionar algunes de les associacions convocants, per al FGAC (Front d’Alliberament Gai de Catalunya), per boca del seu portaveu, Eugeni Rodríguez, reconeix la feina que hi ha al darrere: “és molt important donar les gràcies a qui han lluitat durant molt de temps per aquests drets”

En el fons, hi ha més en joc que el concepte de matrimoni i la reacció del Ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, "Segueixo creient que el matrimoni defineix la unió d’un home i una dona i estic en contra del dret a adoptar nens per parelles del mateix sexe" també ha estat contestat “sembla mentida que aquest ministre hagi de posar ordre i concert”, diu Rodríguez. Hi ha en joc drets, reconeixements i una vida que no hagi de ser invisibilitzada en els jutjats, o en el codi penal.

El concepte de matrimoni com a una possible reacció afectiva “no com a procreació, que és com l’entenen alguns membres del PP”, afirma per la seva banda, Adela Padilla Secretaria Polítiques d’Igualtat del PSC d’Horta Guinardó.

A més, el destí ha volgut que, precisament ahir es votés en alguns estats (Maryland i Maine) dels EUA la legalització dels matrimonis homosexuals, juntament amb les presidencials, i que al país veí del nord, s’iniciés els tràmits pel reconeixement d’aquestes unions.

Ara ja és oficial, després d’estar plenament reconegut i normalitzat en la societat, la conquesta del dret al matrimoni sense importar la tendència sexual, viure més en llibertat. Un matrimoni, només un a tots els efectes i afectes.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: