Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Violència de Gènere

"Un violent és el pitjor que pot tenir un nen a prop”

dimarts 2 d'abril de 2013

"Un violent és el pitjor que pot tenir un nen a prop”

Aquestes paraules pertanyen a la presidenta de la Federació Estatal d’Associacions de Dones Separades i Divorciades, Ana María del Campo, ha reclamat aquest dimarts als jutges i al Govern que se suspengui qualsevol règim de comunicació i visites a menors per part de pares condemnats per casos de violència de gènere.

En declaracions durant una jornada de treball sobre serveis telefònics d’informació i assessorament en matèria de violència de gènere, Del Campo ha reaccionat així a la mort d’una nena aquest dilluns a Campillos (Màlaga), presumptament a mans del seu pare, que havia estat condemnat a sis mesos de presó per un delicte de maltractament contra la seva exparella i mare de la nena.

"Un violent és el pitjor que pot tenir un nen a prop, no oblidem que la incapacitat d’estimar i de comprendre dels maltractadors és absoluta i per tant als jutges se’ls ha de dir que on hi ha violència no hi paternitat responsable ni amor cap a aquests nens ", ha lamentat.

Així mateix, ha indicat que la federació prepara un comunicat dirigit al president del Govern amb una petició expressa perquè "on hi hagi indicis de violència es suspengui qualsevol règim de comunicació i visites".

En la mateixa línia, la responsable de la federació ha criticat que quan es parla de custòdia compartida "un s’oblida de tots aquests casos" i, després de subratllar que "en cap país d’Europa ni d’Amèrica hi ha custòdies compartides imposades", ha demanat que no es produeixin més morts de nens ni de dones per violència de gènere.

Per Del Campo, el Govern ha de "abstenir-se de facilitar" qualsevol llei que afavoreixi el que un nen estigui amb el seu pare quan aquest és un "pare inadequat" i que, en casos com aquest, són els que estan "matant als nens ".

Aquesta nena pot convertir-se en la primera menor víctima directa de la violència de gènere el 2013, quan es confirmi el cas, que està en investigació, segons han explicat ha fonts del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

De fet, la delegada del Govern per a la Violència de Gènere, Blanca Hernández, ha fet una condemna "rotunda i absoluta" de tots els casos de dones assassinades des de començament d’any, així com dels casos que estan en investigació.

Per la seva banda, el secretari d’Estat de Serveis Socials i Igualtat, Juan Manuel Moreno, també ha recordat a les 11 víctimes de violència masclista que s’han produït en aquest 2013 i ha assenyalat que cada un d’aquests assassinats "és com un punyal en el cor que s’hauria de fer posar-se vermell a tothom ".

Moreno s’ha detingut a la situació dels nens orfes com a conseqüència de les situacions de violència i, concretament, ha recordat als tres fills de la dona assassinada divendres passat a Lugo i a la nena de Campillo, "un cas absolutament dolorós" que "ja es repeteix amb certa freqüència".

En aquest sentit, ha informat que el proper Consell de Ministres aprovarà un Pla d’Infància i Adolescència que recollirà mesures per agilitzar els tràmits amb l’objectiu que cap infant quedi desemparat o desprotegit.

La secretària d’Igualtat del PSOE, Purificació Causapié, ha defensat aquest dimarts que és "prioritari" defensar la salut i la integritat dels menors en els casos de violència de gènere i ha assenyalat que el seu grup parlamentari registrarà aquesta setmana al Congrés una proposició de llei per modificar el Codi Civil de manera que es reforci i garanteixi la protecció als menors.

El PSOE vol així que es puguin repetir casos com aquest Causapié ha lamentat aquest fet i ha mostrat el seu "suport i solidaritat" a la família de la petita, també ha defensat la modificació del Codi Civil per "reforçar el control o no donar règim de visites" als pares que hagin estat condemnats per violència de gènere i ha lamentat que es produeixin situacions en les que, com en la de Campillos, l’ordre d’allunyament sobre la mare, no tingui efecte per a la menor.

"Els jutges han de fer una anàlisi molt detallada dels riscos als quals està sotmès el menor i del règim de visites en els casos en què hi ha violència de gènere", ha dit la responsable socialista, per qui "si el jutge considera que hi ha risc per a la mare també ha de considerar el dels menors perquè gairebé sempre, per no dir sempre, n’hi ha ".

En la mateixa línia, ha recordat que la Llei integral contra la violència de gènere permet als jutges aplicar mesures perquè es retiri aquest dret de visites dels pares. No obstant això, segons ell, el cas de Campillos demostra que "no s’està aplicant satisfactòriament".

Juristes sostenen que actualment hi ha mecanismes legals per protegir el menor, el problema és que depenen de la interpretació dels jutges. En la Llei Integral contra la Violència Sobre la Dona s’assenyala que els jutges podran suspendre la pàtria potestat o el règim de visites per preservar el benestar de nen. "Aquests instruments legals estan subjectes a la discrecionalitat del jutge i amb excessiva freqüència no s’apliquen de manera cautelar. Un canvi legislatiu seria positiu perquè no hi hauria la interpretació sinó que s’adoptarien mesures cautelars per mandat legal ", sosté Ángela Cerrillos, presidenta de l’Associació de Dones Juristes Themis.

Almudena Escorial, responsable de relacions institucions de Save the Children, opina que una norma que reconegui el menor com a víctima "és necessària per canviar la mentalitat" a l’hora de combatre penalment i en el social aquesta xacra. "El menor pateix la violència masclista més enllà del maltractament o els abusos. Viu de forma contínua amenaces, coaccions, dolor ... "

"Els nens són sempre víctimes perquè estan en estat de tensió. Però també viuen situacions de risc, perquè es poden fer servir com a arma llancívola, com càstig a la mare ", adverteix Cerrillo. La jurista considera que caldria regular la protecció dels menors, ja que els exposa a situacions de risc en els permisos a maltractadors amb ordres d’allunyament. "Aquest pare que ja no pot agredir la seva dona pot causar dany als seus fills com a càstig". Cerrillo considera que entre els jutges "falta coneixement de les arrels de la violència de gènere".

"Cal protegir el menor amb una normativa imperativa", assenyala Ana María Pérez del Campo, presidenta de la Federació d’Associacions de Dones Separades i Divorciades, per a qui les ordres de protecció de menors té una doble finalitat: aturar la transmissió generacional de patrons violents i impedir que el nen s’exposi en una situació de risc. Segons la seva opinió, el problema en l’actualitat és que hi ha "una interiorització mental que el dret de paternitat està per sobre de la protecció.

El director del Telèfon ANAR del Menor, Luis Estebaranz, demana "extremar les mesures de protecció a aquests menors" perquè considera que aquestes situacions de maltractament augmenten i podrien tenir un efecte crida.

"Entenem que els jutges vulguin tenir un marge de maniobra per valorar cada situació, però amb els recursos de què disposa la justícia no s’està valorant el risc del menor i preval el dret dels pares a estar amb els seus fills", sosté el responsable del número d’atenció de nens i adolescents 900 20 20 10.

Un altre de les mesures que pot recollir el pla de protecció és la simplificació dels tràmits d’acolliment familiar per als nens orfes. La idea és que un menor que es quedi sense mare o sense tots dos progenitors passi el menor temps possible en tutela de l’Estat. També, l’Executiu planteja la creació d’un registre unificat de menors víctimes de maltractament per al control de casos.

FONTS: Europa Press, El Mundo, Ecodiario

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: