Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional : Breus

Una dona al capdavant de la defensa del poble europeu

dilluns 29 de juliol de 2013

Una dona al capdavant de la defensa del poble europeu

Els europeus tenen un nou Defensor del Poble i, per primera vegada, aquest càrrec serà assignat a una dona. Emily O’Reilly serà des de l’1 d’octubre la primera Defensora del Poble europeu en la història d’aquest òrgan, considerat com una de les principals institucions de la Unió.

Es tracta d’un avanç més en la designació de dones en alts càrrecs de representació a nivell europeu, que encara avui planteja desigualtats preocupants entre ambdós sexes.

O’Reilly era l’actual Defensora del poble d’Irlanda, ja que ocupava des de 2003 quan el seu nomenament la va convertir en la primera dona a ostentar aquest càrrec al seu país. Periodista de professió, ha rellevat Nikiforos Diamandouros en el càrrec europeu amb el suport, després de tres votacions secretes, de 359 eurodiputats.

La figura del Defensor del Poble europeu es va crear el 1995 i s’encarrega de recollir les queixes dels ciutadans per mala administració de la UE i investigar-les. Això inclou qüestions com la manca de transparència, la negativa d’accés als documents, casos de discriminació, problemes de convocatòries o pagaments tardans de projectes comunitaris. Un cop investigats els casos que li plantegen, proposa recomanacions de manera amistosa per tal de buscar una solució amigable per a les parts.

Amb una mitjana de 3.000 queixes anuals, la mitjana per resoldre-les és de nou mesos. Hi ha casos excepcionals en què la defensora pot emetre un informe especial dirigit a l’Eurocambra.

(...)

FOnt: Público

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: