Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Salut : Breus

Una dona corre risc de mort per la prohibició de l’avortament a El Salvador

dijous 2 de maig de 2013

Una dona corre risc de mort per la prohibició de l'avortament a El Salvador

Beatriz té 22 anys i està embarassada de 20 setmanes. Si segueix endavant amb l’embaràs pot morir. El lupus eritematós discoide i la insuficiència renal greu que pateix posen en risc la seva vida, segons han diagnosticat els metges que l’atenen. A més, el fill que espera té anencefalia-no de part del cervell-i la seva supervivència després del part és pràcticament nul · la. Però Beatriz viu a El Salvador, un país on l’avortament està totalment prohibit en qualsevol circumstància. Les dones que ho practiquin s’enfronten a penes de fins a 50 anys de presó, i els metges que el realitzen fins a 12. Una amenaça tangible que la Fiscalia de l’Estat ha llançat ja contra aquesta jove i qualsevol que l’atengui. Beatriu, que ha sol · licitat empara davant la Cort Constitucional del seu país i la Cort Iberoamericana de Drets Humans (CIDH), espera ara que el Govern d’El Salvador permeti una excepció perquè pugui avortar.

La seva història ha desencadenat la polèmica al país centreamericà, que a la dècada dels noranta va eliminar l’opció de l’avortament terapèutic que llavors recollia la seva legislació. A veus com la de la ministra de Salut, María Isabel Rodríguez, que ha demanat a la justícia que s’atorgui un permís especial perquè se li pugui practicar l’avortament a la noia sense que ella o els metges siguin castigats, es contraposen les dures paraules de la Conferència Episcopal del Salvador, que ha manifestat que interrompre un embaràs no està justificat en cap cas. Els bisbes, a més, han acusat les organitzacions de dones i de drets civils de "usar" la malaltia de Beatriz per "manipular" al Govern i empènyer a despenalitzar l’avortament en certs supòsits.

El cas ha arribat fins Nacions Unides. Un grup d’experts d’aquest organisme va criticar la inacció de les autoritats salvadorenques i va apel · lar divendres passat al govern de Mauricio Funes (Front Farabundo Martí per a l’Alliberament Nacional) perquè permeti la intervenció que salvaria la vida de la noia. "Aquesta situació d’incertesa s’ha estès el patiment de Beatriz, qui té ple coneixement de l’estat de salut del fetus i el risc de mort que ella mateixa enfronta, sotmetent-lo a viure una situació cruel, inhumana i degradant", subratllen. No és l’únic organisme internacional que li dóna suport. Dilluns, la CIDH va concedir a la jove l’empara que havia sol · licitat i va exigir al Salvador que compleixi amb el tractament recomanat pel comitè mèdic que l’atén: la interrupció de l’embaràs. Els va instar, a més, a fer-ho sense dilació.

(...)

Font: ELPaís

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: