Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Cultura

Una no-maternitat

dimarts 22 de maig de 2012

Una no-maternitat

El Centre d’informació i recerques de les dones -CIRD- exposa des d’ahir un seguit de fotografies sota el nom de No ma, l’opció de no ser mare. Una realitat que cada dia es reivindiquen des de sectors feministes i que passa per la gens fàcil desvinculació de ser dona i ser mare. A càrrec de la fotògrafa especialitzada en antropologia Laura Duch.

La mostra és una mostra de les dones que no han volgut ser mares, i s’integra i clou el cicle de xerrades-col·loquis Noves formes d’exercir la maternitat i l’opció de no ser mare. Aquestes xerrades han versat sobre les noves maternitats, les adopcions nacionals i transnacionals; la reproducció assistida per a dones soles i per a parelles del mateix sexe; la maternitat subrogada, ventres de lloguer i els seus efectes en els cossos de les dones.

La inclusió d’aquesta darrera xerrada-col·loqui, que complerta a l’exposició i que serà el proper divendres 25 a les 18h, es deu a “que ens ha semblat adient incloure la possibilitat no ser mare, com una forma de llibertat vers les dones. Hi ha d’altres opcions”, explica Lourdes Garcia, actual responsables del CIRD.

La mostra gira a l’entorn de dotze dones que, per circumstàncies diverses, han decidit no tenir fills. Perquè el fet de no ser mare no és només una única opció, al darrere hi ha un munt de matisos, un munt de mons i perspectives diferents que s’apleguen a primera vista sota una mateixa opció.

Un resultat al que poden portar un munt de camins.
Així, per a la Mercè, va ser “un informe sobre l’excés de població al món que va ser el detonant de la convicció de no tenir-ne”, segons ella “pel fet de ser dona no s’ha de tenir necessàriament instint maternal”. Un apunt que segons moltes psicòlogues, sovint responen més a una construcció cultural que a un veritable instint.

Una construcció cultural que té molt de lligam social, aquest seria el cas de Gili qui diu que “Ara, amb 46 anys, se sent feliç de no tenir fills per la llibertat que això li dóna. També s’ha adonat que no cal ser mare per estimar i sentir-se estimada, i que en realitat no eren fills el que volia, sinó la fantasia de tenir el nadó perfecte amb el marit perfecte i sentir-se socialment acceptada”.

Perquè sovint la maternitat es transforma en l’expressió màxima de pressió social cap a les dones, és com el termòmetre més precís d’assumpció de rols i exigències socials per damunt les personals, com a exemple d’aquest cas, “La Trudi es va sentir molt alleugerida quan de petita li va preguntar a la seva mare si per força s’havien de tenir fills i ella va respondre que no”. En el mateix camí va la Mercè, segons ella “molta gent té fills perquè és el que toca”.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: