Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional : Breus

Una província argentina declara l’estat d’emergència per la violència contra les dones

divendres 12 de setembre de 2014

Una província argentina declara l'estat d'emergència per la violència contra les dones

La província de Salta, al nord-oest de l’Argentina, ha declarat l’estat d’emergència per la violència contra les dones. En aquesta regió de 1.300.000 habitants, s’han denunciat més de 100.000 casos de violència de gènere des de 2006.

Va ser a Salta, destinació turística conegut, on dos estudiants franceses, Houria Moumni i Cassandre Bouvier, van ser violades i assassinades el 2011 Des de gener de 2013 fins a mitjans d’aquest any, una dona ha estat assassinada cada mes, segons les estadístiques de Justícia.

Els diaris locals reflecteixen aquesta realitat. Maria del Miracle, una jove de 24 anys, desapareguda des de l’agost. Abigail Rosaura Antelo, 17 anys, el seu cadàver, denudo i en descomposició, va ser trobat a principis de setembre. Evelyn Beatríz Rivera, 38 anys,, massacrada a cops al cap fins a morir, fa només 4 dies.

Més enrere en el temps, els titulars continuen sagnant violència. Una policia salva una nena de 5 anys abusada a la via pública (agost). Jove de 26 anys assassinada pel seu ex nuvi (juliol). Neguen el dret a l’avortament a una nena de 13 anys violada pel seu padrastre (maig).

"Les diverses situacions que es van donar en els últims temps a Salta, a les quals van ser víctimes dones, ens obliga com a responsables de la gestió pública, de la implementació de polítiques públiques, a tractar de donar resposta a una situació que preocupa a tots els salteños ", va assenyalar el ministre de Govern, Eduardo Sylvester, en presentar aquest decret de necessitat i urgència, el Nº2654, que té una validesa de dos anys i que serà remès ara a la Legislatura.

La norma s’acompanya, segons han informat les autoritats provincials, d’una sèrie de mesures que pretenen eradicar la violència contra les dones, com crear jutjats de Violència Familiar i de Gènere, un jutjat fiscal penal de Violència de Gènere, llars de protecció temporal i albergs per a les víctimes.

El mateix dia en què en què es declarava l’emergència, els tribunals de Salta donaven a conèixer una xifra: 8.417. És el nombre de denúncies per violència domèstica presentades en un any davant els tribunals provincials. La xifra eleva a 103.325 les denúncies des que el 2006 es va posar en vigència la llei 7403 protecció de víctimes de violència familiar.

"Hi ha indicadors puntuals propis de la nostra província. Nosaltres creiem que necessitem una especial atenció", ha afimado el secretari de Drets Humans de Salta, Martín García Cainzo, en declaracions al portal Info Justícies.

Veure en línia : El mundo

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: