Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple Favorits



Si vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s








Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Internacional : Breus

Una província argentina declara l’estat d’emergència per la violència contra les dones

divendres 12 de setembre de 2014

Una província argentina declara l'estat d'emergència per la violència contra les dones

La província de Salta, al nord-oest de l’Argentina, ha declarat l’estat d’emergència per la violència contra les dones. En aquesta regió de 1.300.000 habitants, s’han denunciat més de 100.000 casos de violència de gènere des de 2006.

Va ser a Salta, destinació turística conegut, on dos estudiants franceses, Houria Moumni i Cassandre Bouvier, van ser violades i assassinades el 2011 Des de gener de 2013 fins a mitjans d’aquest any, una dona ha estat assassinada cada mes, segons les estadístiques de Justícia.

Els diaris locals reflecteixen aquesta realitat. Maria del Miracle, una jove de 24 anys, desapareguda des de l’agost. Abigail Rosaura Antelo, 17 anys, el seu cadàver, denudo i en descomposició, va ser trobat a principis de setembre. Evelyn Beatríz Rivera, 38 anys,, massacrada a cops al cap fins a morir, fa només 4 dies.

Més enrere en el temps, els titulars continuen sagnant violència. Una policia salva una nena de 5 anys abusada a la via pública (agost). Jove de 26 anys assassinada pel seu ex nuvi (juliol). Neguen el dret a l’avortament a una nena de 13 anys violada pel seu padrastre (maig).

"Les diverses situacions que es van donar en els últims temps a Salta, a les quals van ser víctimes dones, ens obliga com a responsables de la gestió pública, de la implementació de polítiques públiques, a tractar de donar resposta a una situació que preocupa a tots els salteños ", va assenyalar el ministre de Govern, Eduardo Sylvester, en presentar aquest decret de necessitat i urgència, el Nº2654, que té una validesa de dos anys i que serà remès ara a la Legislatura.

La norma s’acompanya, segons han informat les autoritats provincials, d’una sèrie de mesures que pretenen eradicar la violència contra les dones, com crear jutjats de Violència Familiar i de Gènere, un jutjat fiscal penal de Violència de Gènere, llars de protecció temporal i albergs per a les víctimes.

El mateix dia en què en què es declarava l’emergència, els tribunals de Salta donaven a conèixer una xifra: 8.417. És el nombre de denúncies per violència domèstica presentades en un any davant els tribunals provincials. La xifra eleva a 103.325 les denúncies des que el 2006 es va posar en vigència la llei 7403 protecció de víctimes de violència familiar.

"Hi ha indicadors puntuals propis de la nostra província. Nosaltres creiem que necessitem una especial atenció", ha afimado el secretari de Drets Humans de Salta, Martín García Cainzo, en declaracions al portal Info Justícies.

Veure en línia : El mundo

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: