Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Violència de Gènere : Breus

Una reforma local que frena la lluita contra la violència de gènere

dilluns 22 de juliol de 2013

Una reforma local que frena la lluita contra la violència de gènere

Organismes vigilants de les polítiques d’igualtat, com l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), o partits polítics com el PSOE i IU porten temps alertant del risc de desprotecció que corren les víctimes de la violència de gènere amb la nova reforma local que prepara el Govern i que elimina de les competències municipals les polítiques d’igualtat. Concretament, l’avantprojecte de llei per a la racionalització i sostenibilitat de l’administració local suprimeix l’article 28 de la norma vigent, això és i entre altres, les competències municipals d’igualtat.

El secretari d’Estat de Serveis Socials i Igualtat, Juan Manuel Moreno, també va reconèixer la seva preocupació als diputats al Congrés. Moreno és "partidari que l’Administració local tingui la competència i el finançament" en matèria de Serveis Socials-de tots-, però alerta de la "complexitat" que existeix "des del punt de vista constitucional en l’àmbit de les competències" i es mostra partidari de fórmules de "col · laboració" entre administracions. Unes fórmules que, de moment, almenys, no es coneixen i l’última proposta de llei del Govern-abans de l’informe del Consell d’Estat-no recull.

La presidenta de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere, Inmaculada Moltabán, ha estat l’última a donar la veu d’alarma a l’Executiu sobre aquest assumpte, la setmana passada: la tasca dels ajuntaments a l’hora d’ajudar a les víctimes de violència de gènere és imprescindible i amb la modificació de la llei, aquesta funció "corre perill". Fonts de l’organisme, a més, argumenten que els propis jutges creuen que la desaparició d’aquests centres municipals seria un "gravíssim error" en la lluita contra la violència de gènere i la protecció de les dones maltractades.

"L’entorn més proper de les víctimes-els seus veïns, el seu barri, ... - és fonamental perquè aquestes denunciïn al seu agressor i rebin assessorament i protecció", aclareixen a l’Observatori. Però també subratllen la tasca dels ajuntaments per detectar aquests casos de violència, les denúncies han baixat en un 5,1% en els tres primers mesos d’any respecte a l’últim trimestre de 2012 ia causa de la crisi econòmica, que impedeix a moltes dones independitzar-se.

Montalbán ha xifrat en prop de 450.000 les dones maltractades per les seves parelles que no denuncien. L’organisme dependent del CGPJ il · lustra, a més, aquesta reflexió amb una altra dada demolidora: a Madrid han mort 12 dones en el que va d’any, és la xifra del total de mortes de 2012. "Si l’Ajuntament de la capital, com la resta, perd les seves competències en matèria d’igualtat i assistència a les dones, quantes hi haurà el 2015?", Es pregunten a l’Observatori. Aquest any, han estat assassinades amb violència de gènere a tot Espanya 28 dones i el 80% d’elles no havia denunciat.

(...) Font: Público

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: