Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Història : Breus

"Una renovada visió" del treball de la dona en la prehistòria

dijous 13 de juny de 2013

"Una renovada visió" del treball de la dona en la prehistòria

Arqueòlogues de cinc institucions espanyoles han presentat aquest dimecres a Jaén els resultats d’un projecte d’investigació, plasmats en una pàgina web "pionera" en què proporcionen una "renovada visió gràfica de la història centrada en les activitats i els coneixements de les dones" .

Es tracta, segons ha informat la UJA, de projecte de recerca ’Els treballs de les dones i el llenguatge dels objectes: renovació de les reconstruccions històriques i recuperació de la cultura material femenina com a eines de transmissió de valors’ finançat en 2007 pel antic Ministeri d’Igualtat i desenvolupat per expertes del Museu de Prehistòria de València i les universitats Autònoma de Barcelona, Granada, Jaén i Pompeu Fabra.

Amb ell es pretén reconèixer el treball desenvolupat per la dona, vinculat històrica i etnogràficament a activitats de manteniment del grup com a producció d’aliments, socialització o cura dels altres. "L’objectiu és donar valor a aquestes activitats realitzades per la dona, que sempre han estat aquí, però que no obstant això no han aparegut mai representar", ha declarat Carmen Rísquez, de l’Institut Universitari d’Investigació en Arqueologia Ibèrica de la UJA.

En aquest sentit, Begoña Soler, del Museu de la Prehistòria de València, ha abundat en la necessitat de plantejar "la possibilitat que les dones estaven aquí, pertanyien al grup i és absurd pensar que aquest mateix grup anava a deixar a una part de treballar pel fet que fossin dones ".

(...)

Font: Diario Progresista

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: