Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Comunicació
XI Edició dels premis de Comunicació No Sexista

Uns guardons que demanen no oblidar

dijous 1 de desembre de 2011

Uns guardons que demanen no oblidar

Els premis de comunicació no sexista porten més d’una dècada empenyent per tal de que el llenguatge sigui el més inclusiu possible, perquè les paraules no són neutres i conformen la realitat. De fet, són la realitat ja que no existeix res més real que la nostra percepció i la interpretació que fem a través de les paraules. Sense el llenguatge, i segons els neurolingüistes, la nostra manera de pensar seria diferent, una altra. “Hem de mimar les paraules”, va etzibar Lina Barbel en nom de l’Associació convocant, per “incorporar una altra mirada, una mirada comú de convivència”. Va anar més enllà i va sintetitzar: “Hi ha un sotmetiment del 52% de la població mundial”, va animar a les professionals a treballar per “un periodisme que visibilitzi homes i dones sense discriminació"

En aquest esforç, l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya en una gala conduïda per Marta Càceres va entregar els premis de bones pràctiques de Comunicació no Sexista, una acte marcat per la voluntat i la mirada posada en que la crisi no faci recular les fites aconseguides en aquest temps; que la lluita de les dones no sigui res a negociar, a renunciar, “Ara que el lloc de treball és tan precari...”, reflexionà Barbel. Així, Àngeles Caso, periodista, premiada en la categoria per un periodisme rigorós i de qualitat per la seva trajectòria que combina actualitat, reflexió i literatura en femení, va declarar que “en les condicions que estem vivint fa que encara sigui imprescindible que es continuï defensant la nostra mirada de dones, tasca que ens crea enemics, i per desgràcia, enemigues” Caso es va acomiadar amb un sentit “sempre a la lluita”.

En un to semblant, la primera premiada de la nit, Pilar Rahola a qui se li va reconèixer el seu periodisme atrevit i compromès dins la mateixa categoria, va reflexionar sobre la lluita de les dones “quan no quedi cap més debat, encara quedarà aquest”. Rahola va reprendre el debat de la prostitució que va introduir Barbel amb el reconeixement de la presidenta argentina, Cristina Fernández d’abolició dels anuncis de prostitució a la premsa. La periodista catalana va reconèixer la responsabilitat de les dones amb ressò públic per tal d’afavorir la visibilització de les dones “hi ha premis que afalaguen i responsabilitzen”.
Contra la uniformitat de les dones

Durant l’esdeveniment es va reivindicar també un aspecte tan evident com subversiu, la diversitat de les dones, així Lina Barbel va alçar la veu per deixar ben clar que “la varietat [de les dones] és múltiple i no ens poden encasellar, hem lluitat contra la intoxicació informativa a la xarxa”; i la directora de la revista Mia, premiada per les iniciatives de les empreses editorials, Flora Sáez per la seva campanya “Mujeres Reales, Soy Real... y me gusta”. PelManifiesto por las mujeres reales, per a qui “més que una campanya, és un eix permanent de treball”, qui reclama que “totes som diferents, no importa si tens una talla, 38,40 o 44”.

Emotiu reconeixement a Myriam Josa Campoamor per la Trajectòria Periodística, treballadora de La Vanguardia, qui va entrar a treballar a primers de maig de 1967 a la secció internacional. Josa va reivindicar en el seu discurs “la molta feina grisa que fem els periodistes que és més important o més que l’altre, perquè, és clar, viatjar ens agrada a tots”.

També van ser guardonades Victòria Palma pel seu programa radiofònic “Femení singular” en reconeixement a la seva tasca de recerca i per visibilitzar a les dones professionals de la música d’abans i d’ara. El canal Mujer del diari econòmic Expansión, l’ONG Ajuda en Acció per la seva campanya “Mou-te per la igualtat. És de justícia”, L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i en especial l’Àrea de Benestar i Ciutadania; L’equip del programa Polònia i a la seva productora Minoria Absoluta pels continguts seriosos en la representació d’homes i dones en programes d’entreteniment de ràdio i TV.

I l’altre cara de la moneda, el premi de Males Pràctiques de Comunicació no sexista a la secció Balón Rosa del diari Sport, la justificació, ells mateixos se’n venten: “Noticias y rumores sobre las relaciones personales de los futbolistes y sus esposas o novias.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: