Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 26-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Violència de Gènere

Violència de gènere: epidemia

divendres 21 de juny de 2013

Violència de gènere: epidemia

La violència física o sexual és un problema de salut pública que afecta més d’un terç de totes les dones a nivell mundial, segons un nou informe publicat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en col·laboració amb l’Escola d’Higiene i Medicina Tropical de Londres i el Consell d’Investigació Mèdica de Sud-àfrica.

L’informe, Estimacions mundials i regionals de la violència contra la dona: prevalença i efectes de la violència conjugal i de la violència sexual no conjugal en la salut, és el primer estudi sistemàtic de les dades mundials sobre la prevalença de la violència contra les dones , exercida tant per la parella com per altres persones.

Prop del 35% de totes les dones experimentaran fets de violència ja sigui en la parella o fora d’ella en algun moment de les seves vides. L’estudi revela que la violència de parella és el tipus més comú de violència contra la dona, ja que afecta el 30% de les dones a tot el món.
L’estudi destaca la necessitat que tots els sectors es comprometin a eliminar la tolerància de la violència contra les dones ia donar millor suport a les dones que l’experimenten. Les noves guies de pràctica clínica de l’OMS, presentades al costat d’aquest informe, tenen per objectiu ajudar els països a millorar la capacitat del seu sector de la salut a respondre a la violència contra les dones.

Impacte en la salut física i mental

L’informe detalla l’impacte de la violència sobre la salut física i mental de dones i nenes. Aquest impacte pot anar des d’ossos trencats fins a complicacions vinculades a embarassos, problemes mentals i un deteriorament en el funcionament social.

"Aquestes troballes envien un missatge poderós: que la violència contra les dones és un problema de salut mundial de proporcions epidèmiques", va assenyalar la doctora Margaret Chan, directora general de l’OMS. "També veiem que els sistemes de salut del món poden i han de fer més per les dones que pateixen violència", va afirmar.

Les principals conclusions de l’informe pel que fa als impactes en la salut per la violència exercida per la parella van ser:

- Mort i lesions - L’estudi va trobar que a nivell mundial, el 38% de totes les dones assassinades van ser assassinades per les seves parelles, i el 42% de les dones que han experimentat violència física o sexual a mans de la seva parella van resultar lesionades.

- Depressió - La violència conjugal contribueix de manera important als problemes de salut mental de les dones, en tant les dones que han patit violència de parella tenen gairebé el doble de probabilitats de patir depressió en comparació amb les que no van patir cap tipus de violència.

- Problemes de l’ús alcohol - Dones que pateixen violència de parella són gairebé dues vegades més propenses a tenir problemes amb l’ús de l’alcohol.
Infeccions de transmissió sexual - Dones que pateixen violència de parella física i / o sexual tenen 1,5 vegades més probabilitats de contraure sífilis, clamídia o gonorrea. En algunes regions (inclosa l’Àfrica subsahariana) tenen 1,5 vegades més probabilitats de contraure el VIH.

- Embaràs no desitjat i avortament - Tant la violència de parella i la violència sexual de persones que no són parella s’associen amb l’embaràs no desitjat. Segons aquest informe, les dones que pateixen violència de parella física i / o sexual tenen el doble de probabilitats de tenir un avortament que les dones que no pateixen aquest tipus de violència.

- Nadons amb baix pes en néixer - Les dones que pateixen violència de parella tenen un 16% més de probabilitats de tenir un nadó de baix pes en néixer.
"Aquestes noves dades demostren que la violència contra les dones és extremadament freqüent. Necessitem invertir de manera urgent en la prevenció per fer front a les causes subjacents d’aquest problema mundial de la salut de la dona", va dir el professor Charlotte Watts, de la Escola d’Higiene i Medicina Tropical de Londres.

Necessitat d’una millor informació i una major atenció a la prevenció

La por a l’estigma impedeix que moltes dones denunciïn la violència sexual fora de la parella. Altres barreres per a la recol · lecció de dades inclouen el fet que pocs països recopilen informació sobre aquest tipus de violència que sobre la violència exercida per la parella. A més, moltes enquestes sobre la violència sexual fora de la parella fan servir enfocaments de mesura menys sofisticats que els utilitzats en el monitoratge de violència de parella.

"Aquesta revisió posa de manifest la manca de dades sobre la violència sexual per part de persones que no són parella, fins i tot en zones de conflicte", ha indicat el doctor Naeemah Abrahams, del Consell d’Investigació Mèdica de Sud-àfrica. "Necessitem que més països mesurin la violència sexual i utilitzen els millors instruments de mesura que estiguin disponibles", ha afegit.

Malgrat aquests obstacles, la revisió va trobar que el 7,2% de les dones a nivell mundial reportar ser objecte de violència fora de la parella sexual. Com a resultat d’aquesta violència, aquestes dones van ser 2,3 vegades més propenses a tenir trastorns per l’ús de l’alcohol i van tenir 2,6 vegades més probabilitats de tenir depressió o ansietat, probabilitats mica més altes que les dones que van patir violència de parella.

L’informe advoca per incrementar els esforços globals per prevenir tota mena de violència contra les dones, amb un abordatge dels factors socials i culturals que estan darrere d’aquesta violència.

Recomanacions per al sector salut

L’informe també emfatitza la necessitat urgent de millorar l’atenció a les dones que han experimentat. Aquestes dones sovint busquen atenció mèdica, sense revelar necessàriament la causa de les seves lesions o problemes de salut.

"Els resultats de l’informe mostren que la violència augmenta la vulnerabilitat de les dones a una gamma de problemes de salut a curt i llarg termini; posen de relleu la necessitat que el sector de la salut prengui la violència contra les dones com un problema més seriós ", ha sostingut la doctora Claudia García-Moreno de l’OMS. "En molts casos, això es deu al fet que els treballadors de salut simplement no saben com respondre", va explicar.

Nous directrius de l’OMS per a la pràctica clínica i per a polítiques, publicades avui, busquen abordar aquesta falta de coneixement. Aquestes guies subratllen la importància de la formació del personal de salut en tots els nivells perquè puguin reconèixer quan les dones estan en risc de violència en la parella i per puguin saber com donar una resposta adequada.

També assenyalen que alguns establiments de salut, com els serveis d’atenció prenatal i els llocs de testeig del VIH, poden proporcionar oportunitats per donar suport a les supervivents de la violència, si es compleixen certs requisits mínims:

Els proveïdors de salut han estat capacitats sobre com preguntar sobre la violència.
Hi ha procediments establerts.
La consulta es porta a terme en un lloc privat.
Es garanteix la confidencialitat.
Hi ha un sistema de referència en funcionament per assegurar que les dones puguin accedir als serveis necessaris.
En cas d’abús sexual, els centres de salut han d’estar preparats per donar la resposta integral que les dones necessiten, de manera de fer front a les conseqüències de la salut tant física com mental.
Els autors de l’informe destaquen la importància d’utilitzar aquestes directrius per incorporar les qüestions de la violència en els programes mèdics i d’infermeria, així com durant la capacitació en el lloc de treball.

L’OMS començarà a treballar a finals de juny amb els països del sud-est asiàtic per implementar les noves recomanacions. L’Organització col · laborarà amb els ministeris de salut, organitzacions no governamentals (ONG) i altres agències de les Nacions Unides per difondre les directrius, i recolzar la seva adaptació i ús.
Sobre l’informe

Informació regional

L’informe presenta dades regionals d’acord a les regions de l’OMS.

Pel que fa a la violència de parella, el tipus de violència contra la dona sobre el qual hi ha més dades, les regions més afectades van ser:

Àsia Sud-oriental - Amb 37,7% prevalença. Basat en dades agregades de Bangla Desh, Timor Oriental (Timor Oriental), Índia, Myanmar, Sri Lanka, Tailàndia.
Mediterrània Oriental - 37% de prevalença. Basat en dades agregades d’Egipte, Iran, Iraq, Jordània, Palestina.

Àfrica - 36,6% de prevalença. Basat en dades agregades de Botswana, Camerun, la República Democràtica del Congo, Etiòpia, Kenya, Lesotho, Libèria, Malawi, Moçambic, Namíbia, Rwanda, Sud-àfrica, Swazilàndia, Uganda, la República Unida de Tanzània, Zàmbia, Zimbabwe.
Per a la combinació entre violència sexual exercida per la parella i per algú fora de la parella o ambdues entre totes les dones de 15 anys o més, les taxes de prevalença van ser els següents:

- Àfrica - 45.6%
- Américas - 36.1%
- Àsia Sud-oriental - 40.2%
- Europa - 27.2%
- Mediterrània Oriental - 36.4% (no hi havia dades disponibles per violència sexual fora de la parella en aquesta regió)
- Pacífic Occidental - 27.9%
- Països d’alts ingressos - 32.7%

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

1 Missatge

En col.laboració amb: