Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Violència de Gènere

Violència masclista

diumenge 7 d'abril de 2019

Violència masclista

Des de principi d’any les víctimes mortals de violència de gènere per les seves parelles i exparelles, ascendeixen a 15, segons l’últim balanç del Ministeri d’Igualtat de 2019, 7 casos més que en comparació al mateix mes de l’any 2018.

Segons l’estudi realitzat per Epdata, l’agència de dades, les condemnes per sentències de violència de gènere el 2018 van arribar al 70,46% màxim històric. Les denúncies relacionades amb aquesta causa han augmentat fins a 41.738 a l’últim trimestre del 2018. Segons les dades, 795 van ser presentades directament per les víctimes en els jutjats; 378 per familiars; 1.767 per tercers; mentre que la major part 35.110 van ser realitzades per informes policials (atestats) o per mitjà, de l’informe de lesions fets pels serveis mèdics, 3.688.

Que cada vegada hi hagi més denúncies i més condemnes no reflecteix que han augmentat els casos, sinó que hi ha més eines per lluitar contra la violència masclista.

Tot i això, encara queda molt treball per fer en la lluita contra la violència de gènere en relació a la prevenció i conscienciació perquè de les 15 víctimes, només una tenia interposada una denúncia.

L’Enquesta de violència masclista a Catalunya
La segona Enquesta de violència masclista a Catalunya (EVMC) recull dades de les violències masclistes patides per les dones al llarg de tota la vida, així com l’afectació emocional causada per aquests fets. Els resultats reflecteixen el millor coneixement, l’augment de la identificació i la sensibilització social envers la violència masclista gràcies als avenços legals i als instruments i recursos creats per abordar aquesta greu problemàtica estructural.

Dels resultats de l’enquesta destaca el fet que el 26,1% de les dones que han patit algun fet de violència masclista i que ha considerat que era un fet delictiu, l’ha denunciat. Aquesta xifra s’ha incrementat en un 8,4% respecte les dades de la mateixa enquesta realitzada l’any 2010 (quan el percentatge de denúncies era del 17,7%).

Pel que fa a les preguntes sobre el darrer any, el 17,6% de les dones enquestades declara que ha estat objecte de violència masclista, dada que es manté en relació a l’EVMC de 2010. I declaren que el 2,3% d’aquests fets eren d’especial gravetat.

Una altra dada significativa és que en un 56% dels casos les agressions a les dones per part d’homes que no són parella o exparella s’han produït majoritàriament a llocs d’oci, a l’espai públic, o en transports públics.
També destaca el fet que les dones que han declarat haver sofert alguna agressió masclista en el darrer any, per part d’homes que no eren parelles, diu que procura no sortir sola en un 44,3% dels casos, té més por de sortir o ha fet canvis en les seves activitats habituals en un 22,5% dels cassos.

Pel que fa a la violència masclista de parella, un 12,4% de les dones declaren haver patit alguna violència masclista al llarg de tota la relació.

Entre els resultats més rellevants destaca el fet que un 12% de les dones identifiquen i verbalitzen que han patit alguna agressió masclista molt greu en la seva infància, és a dir, quan tenien menys de 15 anys, i que el 44,4% dels agressors eren coneguts de quan era nenes.

I pel que fa a les dones amb diversitat funcional, el 41,1% verbalitza haver estat víctimes d’alguna agressió masclista per part de les seves parelles o exparelles al llarg de la seva vida

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: