Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Dones en Xarxa

Virginia Pérez Alonso al IX Cóctels & Net

Madrid, 20 d’octubre de 2016
dijous 27 d'octubre de 2016

Virginia Pérez Alonso al IX Cóctels & Net

Totes les versions d'aquest article: [català] [Español]

El passat dijous a Madrid, Dones en Xarxa va convidar al Cóctels & Net a Virginia Pérez Alonso (@Virginiapalonso), periodista de sang digital i actualment directora adjunta al diari Público. Virginia comença relatant els principis de Twitter, allà l’any 2008, quan a la xarxa social totes es coneixien entre elles: "era com un pati de veïns", explica. Aquell va ser un dels espais on es van forjar les primeres mobilitzacions anteriors al 15M, vehiculades a través de la utilització de hashtags. Llavors Virginia treballava al 20 minutos i en assistir a la primera manifestació del 15M, se’n va adonar que allà estava ocorrent alguna cosa rellevant, i per això va insistir a treure la notícia en portada. D’aquella època, Virginia recorda com es va fer evident que per ser una periodista dona estava molt més exposada que els seus companys homes.

Després, Virginia dóna un salt en el temps i se situa en l’actualitat. Parla de l’eclosió en la utilització de les xarxes socials, i de com ha provocat la dissolució dels gèneres periodístics, ja que avui dia, com explica: "un tweet pot ser una notícia". En aquesta línia, també resulta cada cop més difícil diferenciar entre la part personal i la professional, a causa dels perfils individuals que generen opinió a les xarxes. Virginia creu que actualment s’etiqueta massa a les persones per generar una polarització d’opinions.
Una reflexió final la dedica a alguns episodis de censura que han viscut les xarxes en els últims temps en relació a la seguretat. Després dels atemptats de París i Brusseles, la policia va demanar a tothom que deixés de tuitejar. Virginia es planteja el perill de retallar llibertats amb l’excusa de l’excepcionalitat d’una situació.
Van assistir al Cóctels & Net: Teresa Amor (@tereamor), Maria Criado, Maria Crespo, Antonia Piñas Calzado, Ana Prado, Lorena Renedo (@lorenalorena)

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: