Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Dones en Xarxa

Virginia Pérez Alonso al IX Cóctels & Net

Madrid, 20 d’octubre de 2016
dijous 27 d'octubre de 2016

Virginia Pérez Alonso al IX Cóctels & Net

Totes les versions d'aquest article: [català] [Español]

El passat dijous a Madrid, Dones en Xarxa va convidar al Cóctels & Net a Virginia Pérez Alonso (@Virginiapalonso), periodista de sang digital i actualment directora adjunta al diari Público. Virginia comença relatant els principis de Twitter, allà l’any 2008, quan a la xarxa social totes es coneixien entre elles: "era com un pati de veïns", explica. Aquell va ser un dels espais on es van forjar les primeres mobilitzacions anteriors al 15M, vehiculades a través de la utilització de hashtags. Llavors Virginia treballava al 20 minutos i en assistir a la primera manifestació del 15M, se’n va adonar que allà estava ocorrent alguna cosa rellevant, i per això va insistir a treure la notícia en portada. D’aquella època, Virginia recorda com es va fer evident que per ser una periodista dona estava molt més exposada que els seus companys homes.

Després, Virginia dóna un salt en el temps i se situa en l’actualitat. Parla de l’eclosió en la utilització de les xarxes socials, i de com ha provocat la dissolució dels gèneres periodístics, ja que avui dia, com explica: "un tweet pot ser una notícia". En aquesta línia, també resulta cada cop més difícil diferenciar entre la part personal i la professional, a causa dels perfils individuals que generen opinió a les xarxes. Virginia creu que actualment s’etiqueta massa a les persones per generar una polarització d’opinions.
Una reflexió final la dedica a alguns episodis de censura que han viscut les xarxes en els últims temps en relació a la seguretat. Després dels atemptats de París i Brusseles, la policia va demanar a tothom que deixés de tuitejar. Virginia es planteja el perill de retallar llibertats amb l’excusa de l’excepcionalitat d’una situació.
Van assistir al Cóctels & Net: Teresa Amor (@tereamor), Maria Criado, Maria Crespo, Antonia Piñas Calzado, Ana Prado, Lorena Renedo (@lorenalorena)

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: