Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Feminismes
Assemblea de feministes indignades

Visibilitzant el feminisme en la indignació

dimarts 15 de maig de 2012

Visibilitzant el feminisme en la indignació

Les feministes indignades han tornat a les places amb dues fites sota el braç, per una banda l’obligat balanç de l’any i la mirada cap al futur. Cares somrients i mirades que ja són conegudes; aquest any no ha passat en va, la seva idiosincràsia és una dicotomia subjacent que saben portar molt bé perquè és la seva essència: les dues potes són, la integració dins el moviment del #15M i la constitució d’un nou feminisme.
El balanç de l’any ha estat més que positiu, el record del seu naixement com a una mancança del mateix moviment d’indignats que no tenia en compte el biaix de gènere: “El nostre naixement va ser al cap de quatre o cinc dies del 15M, amb la necessitat de moltes dones d’introduir un discurs feminista, en un discurs que ja s’estava fent i que era molt masculí, que no reconeixia la feina de les dones”, es va dir a l’assemblea d’ahir.

A partir del seu naixement, va venir la constitució en una comissió quan el moviment es va disgregar en els barris, “després d’allò ens continuem reunint setmanalment unes 25/30 dones. Continuem demanant perpetuar la visió de gènere, el llenguatge inclusiu, la transversalitat de les propostes, vàrem decidir treballar per a nosaltres, quan el 15M es va disgregar per barris, nosaltres vàrem decidir constituir-nos en comissió , i des d’aleshores hem fet nostres les reivindicacions feministes, com el dret al propi cos, a l’avortament lliure i gratuït, hem denunciat les violències contra les dones i no només les pròpia masclista, també la que prové de l’Estat. Som un bloc feminista amb actitud pròpia.”

En aquest periple, però, també ha estat l’esforç que com a organització s’ha fet i la superació de les formes assembleàries que creen asimetries de poder.

Ara, com fa un any, el repte és el de visibilitzar les discriminacions de les dones en el discurs general i fer veure que les injustícies sumen entre elles. Per això, segurament, una altra de les seves grans fites, aglutinar a les dones, i d’aquí que l’assemblea d’ahir estiguessin presents dones d’altres comissions com la d’educació, sanitat i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

La fita inicial que era precisament la de transversalitzar el moviment, que la sensibilitat de gènere s’estengui per la resta de reivindicacions, així es va proposar la necessitat de la presència de les dones en una iniciativa per reformar la constitució. O la reclamació de la coeducació.

Un altre dels temes que va despertar interès va ser la de Laura Gómez, secretaria general de la CGT, en prisió preventia des dels fets de la vaga general, el 29 de març.

Un any de lluita que vol ser el començament d’un feminisme que es renova, tal i com va explicar Joana G. Glaenzer: "No hem tornat perquè no hem marxat mai, hem continuat, estem en el camí."

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: