Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Salut : Breus

Vuit de cada deu dones drogodependents frenen el seu accés al tractament

dijous 29 de maig de 2014

Vuit de cada deu dones drogodependents frenen el seu accés al tractament

Una major condemna social, el sentiment de culpa, les càrregues familiars i l’escàs suport de l’entorn expliquen que la prevalença de dones drogodependents en tractament a Espanya sigui molt inferior a la d’homes: entre el 17% i el 20% enfront del més del 80% de població masculina.

Aquestes dades han estat extretes d’estudis epidemiològics internacionals i són el punt de partida del seminari ’ Formació per a professionals sociosanitaris en noves masculinitats ’ organitzat per la plataforma espanyola de centres de dia per al tractament d’addiccions tòxiques i no tòxiques ( Asecedi ) .

El president de la plataforma , Francisco López , corrobora aquesta desigualtat en citar les dades de la memòria de 2013 de la Fundació Patim de Castelló , que també presideix , i on la bretxa és més fort perquè reflecteix que només una de cada deu persones que demana i se sotmet a tractament per un problema d’addicció és dona .

"Les dones drogodependents segueixen sent invisibles davant diferents mirades , com la de l’Administració o la dels recursos assistencials actuals , a més pateixen una major criminalització que els homes per una qüestió de gènere" , ha sostingut López .

En la seva opinió , encara que "la dona reconegui la necessitat de rebre ajuda, en ser la valoració social de la seva dependència més negativa comparada amb els homes , li genera un major estigma social i sentiment de culpa que provoca el retard o rebuig del tractament" .

"És freqüent també que la dona , a l’hora d’iniciar un tractament , compti amb escassos suports i fins i tot amb l’oposició de la seva parella o família , o que anteposi les necessitats dels altres a les seves, atesa la prioritat que concedeixen als vincles afectius " , ha explicat .

Sentir-se amenaçada pels serveis d’atenció a la infància ; l’absència de recursos adaptats a les seves necessitats o el temor a ser abandonades per la parella si s’inicia el procés són altres de les causes que , segons un estudi realitzat el 2010 per la Unió d’Associacions i Entitats d’Atenció al Drogodependent ( UNAD ) , frenen l’accés de les drogodependents a tractaments .

(...)

Font EFE

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: